Lahjapajassa pääsee ihailemaan paikallista käsityötä – ”Täältä saa lahjaideoita ja inspiraatiota”

Leila Myllylälle käsityöt ovat sydämen asia. Kuva: Elisa Muhonen

Kädentaitajien lahjapaja avautui tiistaina 7. joulukuuta Oulun keskustassa entisen Anttilan/K-Supermarketin tiloissa. Perinteisessä lahjapajassa on myynnissä muun muassa käsitöitä, taidetta ja erilaisia jouluherkkuja. Paikalliset käsityöläiset ja pientuottajat ovat itse myymässä ja esittelemässä tuotteitaan.  

Joulumielen levitystä

Myyjä Leila Myllylä on nyt seitsemättä vuotta mukana Kädentaitajien lahjapajalla. Pikkutytöstä asti käsitöitä tehnyt Myllylä kertoo käsitöiden olevan sydämen asia. Erityisesti luonto on Myllylälle inspiraation lähde.

”Lapsena tein käpylehmiä, nyt teen käpykransseja.”

Myllylä kertoo ihmisiä käyneen lahjapajalla toistaiseksi aiempia vuosia vähemmän. Hän uskoo syynä tähän olevan koronapassi, joka tarkastetaan jokaiselta asiakkaalta ennen lahjapajalle astumista.

”Ensimmäisenä päivänä ihmisiä kävi kuitenkin kivasti. Asiakkaat kertoivat olevansa tapahtumasta mielissään, koska viime vuonna pajaa ei järjestetty koronapandemian takia.”

Myllylä kokee lahjapajan olevan mukava vuosittainen tapahtuma, jossa tapaa tuttuja ihmisiä. Mahdollisuus myydä omia käsitöitä on hänelle tärkeää.

”On mukavaa tehdä pientä ja kaunista kotiin. Tällä tavoin voin jakaa joulun ilosanomaa ihmisille.”

Lahjaostoksia ja inspiraation metsästystä

Ostoksille tullut Ulla Virrankoski esittelee löytöjä, joita teki lahjapajaa kiertäessään. Mukaan tarttui heijastimia, kirjekuoritarvikkeita ja kalenteri. Virrankoski kertoo etsineensä tapahtumasta joululahjaostoksia.

”Nykyään ei enää aikuisten kesken osteta isoja joululahjoja, joten tällaiset pienet käsityöostokset ovat juuri sopivia.”

Ulla Virrankoskelle Kädentaitajien lahjapaja on perinteinen vierailukohde. Kuva: Elisa Muhonen

Virrankoski kertoo käyneensä useampana vuotena Kädentaitajien lahjapajassa. Käsitöistä kiinnostunut Virrankoski tykkää vierailla myös muissa käsityötapahtumissa.

”Arvostan käsitöitä suuresti ja värkkään itsekin koko ajan jotain. Käsityötapahtumia kiertäessäni saan uusia ideoita ja pääsen ihailemaan muiden tuotoksia.”

Kädentaitajien lahjapaja on avoinna 7.-22.12.2021 maanantaista lauantaihin kello 10–18 ja sunnuntaisin kello 12–18 osoitteessa Isokatu 33.

Mun Oulu: Kädentaitajien lahjapaja 7.-22.12.2021

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*