Oulun nuorisovaaleja ei järjestetä alhaisen hakijamäärän vuoksi

Kuva: Pixabay

Oulun Nuorten Edustajiston (ONE) vaaleja ei järjestetä, koska hakijoita ei ollut tarpeeksi. Ehdokkaaksi oli ilmoittautunut 25 henkilöä.

”Olemme tietenkin pettyneitä, kun ehdokkaita ei tullut enempää. Paikkoja on 21 varsinaiselle jäsenelle ja 7 varajäsenelle. Olemme laaja kaupunki ja toivomme, että ONEssa olisi mahdollisimman paljon edustajia ympäri Oulua”, kertoo ONEn osallisuusvalmentaja Maria Orrenmaa.

Edustajistolla on kahden henkilön kiintiöpaikat Oulun, Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon ja Yli-Iin alueille.

”Jatkamme uuden edustajiston kanssa edellisen ONEn työtä näkyvyyden parantamiseksi ja mietimme, mikä olisi nuoria houkutteleva tapa lähteä ehdokkaaksi nuorisovaaleihin vai mietitäänkö uusi tapa valita ONE. Edellisissä vaaleissa ehdokkaita ilmoittautui saman verran, eikä silloinkaan päästy vaaleihin asti”, Orrenmaa kertoo.

Ehdokkaiden tulee olla Oulussa asuvia tai opiskelevia 15-19 –vuotiaita nuoria. Ilmoittautuneista ehdokkaista muodostetaan Oulun Nuorten Edustajisto, joka tekee yhteistyötä päättäjien kanssa sekä antaa lausuntoja ja ottaa kantaa nuoriin liittyviin asioihin.

Edustajisto pyrkii ajamaan jokaisen oululaisen ja Oulussa opiskelevan nuoren hyvinvointia päätöksenteossa. ONElta on myös mahdollista hakea toimintarahaa erilaisten projektien, tapahtumien tai tilaisuuksien toteuttamiseen, jossa nuoret ideoivat, suunnittelevat ja toteuttavat toimintansa itse.

Lähde:
Kaleva: Oulun nuorisovaaleihin ei saatu tarpeeksi ehdokkaita

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*