Miehet luottavat pikkujouluissa klassiseen tyyliin

Miesten pikkujoulumuoti on esillä myös vaateliikkeissä. Kuva: Sami Luukela

Pikkujoulukausi on kuumimmillaan ja se näkyy myös vaateliikkeiden myynnissä. Miesten pikkujoulumuodissa pitäydytään klassisessa tyylissä, mutta myös värikkäämmät kuosit ovat yhä suositumpia.

Turvallinen ja tuttu tyyli myös pikkujouluissa

Oulun kauppakeskus Valkean Mick’sin myymäläpäällikkö Riikka Väyrynen kertoo miesten turvautuvan edelleen tuttuun tyyliin. Siistit farkut ja kauluspaita yhdistettynä neuletakkiin on helppo valinta myös pikkujouluihin. Nuoret pukevat usein päälleen revityt farkut ja printtipaidan.

Valkeassa toimivan miesten vaateliike Voltin myyjä Susanna Plane kertoo miesten suosivan vaatteissa klassisia värejä, kuten valkoista, sinistä ja mustaa. Asusteet ovat perinteisissä joulun väreissä. Erityisesti tummanvihreä, tummanpunainen ja kulta ovat pikkujouluaikaan suosittuja värejä solmioissa ja taskuliinoissa.

Tummansininen, valkoinen ja musta kuuluvat klassisiin väreihin.
Tummansininen, valkoinen ja musta kuuluvat klassisiin väreihin. Kuva: Sami Luukela

Asusteilla piristystä 

Tämän vuoden pikkujoulukaudelle ei ole tullut selkeitä uutuuksia, mutta tavallisten, yksiväristen kauluspaitojen ohelle ovat nousseet kuvioidut kauluspaidat. Asusteilla leikittely on myös yhä suositumpaa.

”Mustaa ja punaista, toimii aina”, Oulun Dressmannin myymäläpäällikkö Pasi Marjamaa naurahtaa. Myös hän kertoo vanhojen suosikkien pitävän pintansa. Vaikka miehet valitsevat juhla-asukseen edelleen pikkutakin ja kauluspaidan, mukaan ovat tulleet vahvasti myös erilaiset solmiot ja kalvosinnapit. Niiden avulla kokonaisuuteen saa helposti uutta piristystä ja valikoima on suuri niin eri värien kuin kuosienkin osalta.

 

Värikkäät asusteet tuovat piristystä tummaan pukuun.
Värikkäät asusteet tuovat piristystä tummaan pukuun. Kuva: Sami Luukela

Miehet tietävät mitä haluavat

Kuluvalla sesongilla miehet etsivät vaatteita pikkujoulujen lisäksi erityisesti erilaisiin illanistujaisiin. Myös myyjien apuun turvaudutaan. Marjamaa on kuitenkin ollut yllättynyt siitä, kuinka tarkkaan miehet ovat suunnitelleet pukeutumisensa jo ennen myymälään tuloa. Liikkeessä haetaan lähinnä ammattilaisen vahvistusta jo valitulle asukokonaisuudelle.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*