Oulun keskustassa on havaittu häirintää nuorisojoukoilta

Poliisi kehottaa huoltajia seuramaan lastensa tekemisiä keskustassa. Kuva: Pixabay

Ilta-Sanomat uutisoi eilen Oulun keskustassa havaituista nuorisojoukoista, jotka häiriköivät keskustassa ohikulkijoita. Yleensä joukkiot koostuvat täysi-ikäisistä ja noin alle 15-vuotiaista. Nuorisosta koostuva joukko häiriköi myös asiakkaita kauppakeskus Valkeassa maanantaina. Lokakuussa nuorisoporukka pahoinpiteli saman henkilön kahdesti. 12. lokakuuta tapauksesta otettiin kiinni yksi täysi-ikäinen epäilty. Tapahtumien yhteydessä oli myös mukana alaikäisiä, joita ei syytetä pahoinpitelystä. Vartijat ottivat paikalta kiinni yhden alaikäisen, joka luovutettiin poliisille.

Maanantaisesta pahoinpitelystä ei ole kirjattu rikosilmoitusta. Rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen kertoo, ettei uhrille ole tullut vammoja eikä hänellä ole vaatimuksia asiasta.

Häiriköintiä on tavattu myös Helsingissä. Helsingin sanomat uutisoivat aikaisemmin jopa 100–150 nuoresta, jotka muodostavat useita joukkoja. Nuoret häiriköivät heille täysin tuntemattomia ohikulkijoita. Nuoret löytävät toisensa sosiaalisessa mediassa esimerkiksi Snapchat-sovelluksen kautta. Porukat vaihtelevat eivätkä nuoret siis muodosta yhtenevää joukkoa. Helsingin keskustan alueella liikkuminen myöhäisellä herättää ihmisissä pelkoa.­­­

Keskustan turvallisuus puhuttaa

Korhonen ei puhu Oulun tapahtumista jengiytymisenä tai koe tapahtuman olevan vielä ilmiö Helsingin tapahtumien tapaan. Hän kokee tapauksien toistaiseksi olevan yksittäisiä tekoja. Korhosen mielestä Oulun keskustassa voi edelleen liikkua huoletta.

Oululainen Emma Rahja, 25, kertoo yleisesti pelkäävänsä yksin kävelemistä iltaisin keskustassa, mutta ei ole kokenut häiriköintiä nuorisojoukoista. Rahja kertoo, että on kokenut häiriköintiä vain joskus humalaisten ihmisten johdosta.

Vera Ansaharju ja Petra Paljakka, 24, kertovat etteivät pelkää kävellä iltaisin Oulun keskustassa. He eivät myöskään koe tarvetta pelätä, että Oulun nuorisojoukot olisivat jengiytymässä. Kummatkaan eivät myöskään ole kokeneet häirintää keskustan alueella.

Lähteet:

Ilta-Sanomat: Nuorisojoukko häiriköi Oulun keskustassa – poliisilta vakava viesti vanhemmille

Helsingin sanomat: Helsingin keskustassa liikkuu nyt joukoissa yli sata mahdollisesti vaarallista nuorta – Asian­tuntijoiden mukaan taustalla on uusi maahan­muuttoon liittyvä ilmiö

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*