Oulu tarjoaa luistelumahdollisuuksia

Kuva: Pixabay

Luisteleminen on urheilulaji, joka nousee suosioon joka vuosi jälleen ilmojen kylmetessä. Laji on monelle tuttu jo peruskoulun liikuntatunnilta, jolloin luistimien nauhoja kiristeltiin ensimmäisiä kertoja. Vuosien varrella on lajin harrastaminen saattanut painua unholaan ja taidot päässeet ruostumaan. Onneksi mahdollisuuksia lajin pariin palaamiseen on Oulussa monia.

Kentät kätevästi kartalta

Luistelukenttiä sekä ulkokaukaloita on ripoteltu avokätisesti ympäri kaupunkia, joista osa sijaitsee koulujen läheisyydessä. Tekojääkenttiä on sen sijaan vain kaksi, Pateniemessä sekä Raksilassa. Oulun kaupungin nettisivuilta löytyy kartta, johon on kerätty kaikki luistelukentät. Kartasta voi tarkistaa aukioloaikojen lisäksi myös sen, milloin luistelukentät on huollettu viimeksi. 

Tekojääkentillä on käytössä erilliset varauskalenterit, joista tulee tarkistaa olemassa olevat varaukset sekä yleisövuorojen ajankohta. Raksilassa sijaitsevalla tekojäällä yleisövuoroja on tosin tarjolla niukemmin, sillä kenttä on lähistön koulujen sekä urheiluseurojen aktiivisessa käytössä. Sen suosioon saattaa myös vaikuttaa sijainti, sillä kentältä on matkaa Oulun keskustaan vain vajaa kaksi kilometriä.  

Raksila yllätti rauhallisuudellaan

Tavallisena keskiviikkoiltana Raksilassa oli kuitenkin hiljaista, sillä kello kahdeksan oli talvisesta säästä nauttimassa vain kourallinen ihmisiä. Kyseessä on harvinainen ilmiö, kertoo tekojäätä useasti käyttävä Alex Jämsén.  

’’Käyn luistelemassa joka viikko, eikä yleensä ole näin hiljaista. Mukavaa vaihtelua, kun ei tarvitse väistellä muita’’, Jämsén toteaa.  

Mailapelit ovat suosittuja, mutta kentän säännöissä kielletään jääkiekon tuominen alueelle turvallisuussyistä. Jääpallo on kuitenkin sallittu. ’’Kyllä niitä kiekkoja silti välillä näkyy kielloista huolimatta’’, Jämsén huokaisee.

Innokkaista pelaajista huolimatta on kentällä myös mahdollista harrastaa perinteistä luistelua, sillä alue on jaettu kahteen osaan, mailattomille sekä mailallisille. Jämsénin mukaan yleisövuoroilla näkyykin kaiken tasoisia luistelijoita ensikertalaisista kokeneempiin konkareihin.

Pateniemessä sekä Raksilassa sijaitsevat tekojäät sulkeutuvat molemmat yöksi kello 21.30. 

Lähteet:

Raksilan tekojääkenttä

Pateniemen urheilu­keskus ja tekojää

Luistelukentät ja ulkokaukalot

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*