OSAOn hius- ja kauneusalan tapahtumassa ilmaisia pikakampauksia ja -meikkejä 

Opiskelija Viivi Kauttio tekemässä huulimeikkiä asiakas Marja Kelalle. Kuva: Iida Koskela

Tänään 24. marraskuuta OSAOn kolmannen vuoden hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat ovat tarjonneet ilmaisia pikameikkejä ja –kampauksia kauppakeskus Valkeassa. Kolmannen vuoden opiskelijat valmistuvat keväällä, joten tapahtuma on hyvää harjoitusta työelämään ja oppimiseen.  

Kauneudenhoitoalanopettaja Outi Tukki kertoo tapahtuman olevan arvokas opiskelijoille. Opiskelijat pääsevät näkemään, kuinka ammattia voi harjoittaa eri ympäristöissä, esimerkiksi kauppakeskuksessa. Opiskelijat kohtaavat lisäksi paljon erilaisia asiakkaita.  

Opettajat Outi Tukki ja Silja Heinonen arvioivat ja kannustavat oppilaita työssään. Kuva: Iida Koskela

“Idea lähti kollegaltani hiuspuolen opettajalta Silja Heinoselta. Silja tuumasi, että eiköhän tempaista tämmöinen promotapahtuma, missä tuodaan esille OSAOn hius- ja kauneudenhoitoalaa. Lisäksi markkinoimme meidän palveluita ja opiskelumahdollisuuksia.” 

Saman tyyppinen tapahtuma on järjestetty aikaisemminkin, joten päivästä odotetaan kiireistä. 

“Olemme kokeneet, että se on ollut hyvä tempaus, joka on tavalla tai toisella poikinut asiakkaita ja uusia opiskelijoita.” 

Opiskelijoille hyvää harjoitusta

Opiskelijat tekevät hiusten kiharruksia, suoristuksia, kampauksia, huulimeikkejä ja kynsien lakkauksia. Lisäksi lapsille on tarjolla kasvomaalauksia. Kolmannen vuoden kauneudenhoitoalan opiskelija Viivi Kauttio keskittyy huulimeikkeihin, kasvomaalauksiin ja siinä sivussa tekee myös kynsiä. Viivi uskoo tapahtuman olevan hyödyksi opinnoissa.  

“Tällaisissa tilaisuuksissa tulee tosi paljon myyntiin ja markkinointiin liittyvää asiaa. Olemme suunnitelleet koko tämän tilaisuuden yhdessä hiusalan opiskelijoiden kanssa. Saamme tästä arvosanan ja samalla teemme näyttöä.” 

Viivillä on aikaisempaa kokemusta asiakaspalvelusta kaupan alalta, ja koulussa hän on tehnyt paljon töitä asiakkaille. Tällaisessa ympäristössä työskentely on aivan uutta.  

“Tämmöiset asiakastilaisuudet eivät ehkä ole se minun ykkösjuttuni, mutta tykkään kyllä tosi paljon tehdä noita hoitoja. Aika menee todella nopeasti, ja on kiva nähdä paljon erilaisia ihmisiä.” 

Marja Kela istuutui Viivin penkkiin ottamaan huulimeikin. Marja kertoo olevansa ohjaamassa opiskelijoita, joten meikkaus ei häntä jännittänyt. Lopputulokseenkin hän on tyytyväinen.  

“Olen itsekin aikaisemmin kosmetologiksi opiskellut ja voin sanoa, että meni todella hyvin. Oppilaat pärjäävät hienosti ja ovat reippaita jännityksestä huolimatta.” 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*