Uskonnot eivät kuulu moderniin valtioon

Pystyykö kirkko kasvattamaan vetovoimaansa tulevaisuudessa? Kuva: Pixabay

Yhä useampi suomalainen jättää kirkon taakseen. Syynä voi olla haluttomuus maksaa kirkollisveroa tai yksinkertaisesti se, että ei usko kirkon oppeihin. Onneksi kirkosta eroaminen on nykyään tehty todella helpoksi.

Eroakirkosta.fi-palvelu on murentanut kirkon asemaa pian jo parin kymmenen vuoden ajan. Palvelun olemassaolon aikana kirkosta on eronnut jo lähes miljoona suomalaista. Tämä on aiheuttanut evankelisluterilaiselle kirkolle jo yli miljardin euron menetykset kirkollisverojen maksun vähentyessä.

Palvelun tavoitteena on saada erotettua kirkko valtiosta ja poistaa evankelisluterilaisen sekä ortodoksisen kirkon erityisoikeudet Suomesta. Näihin erityisoikeuksiin kuuluu esimerkiksi eniten kritisoitu veronkanto-oikeus. Kirkko pystyy liittämään kastetut lapset järjestelmään ja keräämään kirkollisveroa näiden täysi-ikäistyessä. Monella tämä asia jää huomaamatta, jos omia verotietojaan ei tarkasta. Vaikka prosentuaalinen osuus palkasta on pieni, kirkko vie ihmisen elämän aikana suuren siivun rahaa.

Yleinen perustelu kirkkoon kuulumiselle on kirkon tekemä avustustyö ja palvelut. On totta, että kirkko auttaa heikossa asemassa olevia ja järjestää esimerkiksi lasten päiväkerhoja tukeakseen lapsiperheitä. Niiden pohjimmainen ajatus on kuitenkin lähetystyö, joka voi olla pienelle lapselle jopa traumatisoivaa. Nykyaikaan ei kuulu opettaa totena asioita, jotka perustuvat uskomuksiin ja tuhansia vuosia vanhaan ”tietoon”.

On aika erottaa vanha ja kulunut instituutio modernin Suomen hallinnosta ja pyrkiä itsenäiseen ajatteluun. Kouluissa opetetaan edelleen kristinuskoa. Vaikka muiden uskontojen roolia on lisätty opetuksessa, ja esimerkiksi yläasteella opiskellaan maailmanuskontoja, perustuu ala-asteen opetus kristinuskon sanomaan. Samaan aikaan kun lapsille opetetaan alkuräjähdyksestä, Jeesuksen happotrippejä ja selittämättömiä ihmetekoja syötetään lapsille totena.

Kirkon modernisaatio on vain epätoivoinen yritys pelastaa katoavat miljoonat eurot eroavien kirkon jäsenten takia. Mitä järkeä muuten olisi alkaa muuttaa vanhoja oppeja ja tapoja Raamatun vastaisiksi?

Eihän silloin uskonto perustu enää sen pohjimmaisiin arvoihin.

Uskonnonvapaus on kuitenkin tärkeä ja olennainen osa omaa tahtoa ja sen toteutumista. Tasavertaisuuden takaamiseksi evankelisluterilaisen ja ortodoksisen kirkon etuudet on poistettava.

Konkreettista muutosta voi saada aikaan heikentämällä kirkon asemaa Suomessa, eli eroamalla kirkosta.

Lähteet: Eroakirkosta.fi

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*