Oulun kylpylähotelli Edenissä vietetään viimeistä yleisöpäivää

Edenin sulkemisen myötä myös Oulun suurin hyvinvointikeskus jää historiaan. Kuva: Pixabay

Yli kolmenkymmenen vuoden taival tulee päätökseensä Edenin osalta tänään. Vuonna 1989 perustettu Suomen ensimmäinen subtrooppinen kylpylä sulkee ovensa yleisöltä torstain jälkeen. Vuokrasopimus kiinteistössä päättyy, ja Sokotel Oy on päättänyt samalla lopettaa toimintansa kiinteistön tiloissa. Arkkitehti Paavo Karjalaisen suunnitteleman kiinteistön tulevaisuuden suhteen kaikki on toistaiseksi auki, sillä rakennus vaatii kunnostamista jatkokäyttöä ajatellen.

Kylpylähotellilla on pitkä historia. Omistajuus ja nimi ovat vaihtuneet useaan kertaan, mutta Nallikarin kauniilla rannalla sijaitseva Eden on ollut osana monen ihmisen elämää jo vuosikymmenien ajan.

Kalevan mukaan osa työntekijöistä on työskennellyt talossa lähes alusta asti. Hotellipäällikkö Jaana Järvinen jää kaipaamaan ystäviksi muodostuneita asiakkaita ja työkavereita. Työntekijöitä pyritään siirtämään Radisson Blu Oulu -hotellin palvelukseen Oulun keskustaan. Kaikille töitä ei kuitenkaan riitä, joten monet työsopimukset päättyvät joulukuussa.

Edenin sulkeminen vaikuttaa myös alueen kauneudenhoitopalveluihin. Tiloissa kylpylähotellin lisäksi on ollut tarjolla kampaaja- ja kosmetologipalveluita sekä hierontaa. Break Sokos Hotel Eden on ollut tähän päivään asti Oulun suurin ja monipuolisin hyvinvointikeskus.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Kylpylän tiloissa on järjestetty erilaisia kuntoutuksia, jumppavuoroja ja vauvauinteja. Sulkemisen myötä asiakkaat joutuvat etsimään itsellensä uudet tilat ja ohjaajat, jotta pääsevät jatkamaan liikuntaharrastuksiaan.

Kaleva kertoo että Edenin tiloissa toiminut fysioterapeutti Seija Hiltunen siirtyy Kempeleen Easy Moveen yrittäjäksi. Pitkän linjan palvelupäällikkö Juha Oravamäki jatkaa myös liikunta-alan palvelujen parissa yrittäjänä.

Luonnollisesti myös kolme ravintolaa ja allasbaari sulkevat ovensa Edenin toiminnan loppuessa. Keittiömestari Ville Mäkelä puolestaan siirtyy Nallikarista keskustaan Radisson Blu Hotellin keittiölle yli kahdenkymmenen työvuoden jälkeen.

Lähteet:

IS: Nallikarin maamerkkinä toimiva Eden-hotelli lopettaa toimintansa vuoden lopussa

Kaleva: Onnenlaiva Edenin miehistö Oulussa haikeana, kylpylässä on torstaina viimeinen yleisöpäivä  ”Tämä on talo, missä tapahtuu”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*