Marttojen vinkit helpottavat oululaisten arkea ja juhlaa

Marttojen neuvoilla joulupöytään voi loihtia vaikkapa joululeivonnaisia. Kuva: Pixabay

Oululaiset saavat helpotusta arjen pulmiin ja joulukiireisiin Marttojen vinkeistä.

STT uutisoi, että Marttojen sivustolla vieraillaan jouluvinkkien toivossa satoja tuhansia kertoja. Marttojen joulusivustolta ja vuoden viimeisestä Martat-lehdestä voi löytää neuvoja muun muassa jouluvalmisteluihin, ruuanlaittoon ja ilmastoystävällisemmän juhlan järjestämiseen.

Oulun Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden joukossa Marttojen sivusto on monelle tuttu. Sieltä monet ovat löytäneet vinkkejä sujuvampaan arkeen.

”Olen joskus katsonut sieltä siivousvinkkejä, mutta jouluun liittyviä vinkkejä en ole katsonut”, kertoo opiskelija Siiri Savela.

Jouluvinkkejä eivät ole katsoneet myöskään tanssinopettajaopiskelijat Iina, Milja ja Senia. He kertovat katsoneensa Marttojen sivuilta vinkkejä muun muassa uunin tahrojen poistamiseen.

”En ole vielä tarvinnut jouluvinkkejä, koska en järjestä jouluani itse”, Milja sanoo.

Marttojen kurssit kiinnostavat

Marttojen toiminnalle on kysyntää myös Oulussa. Jouluaiheisten vinkkien kysyminen suoraan paikallistoimistolta on melko harvinaista, mutta Pohjois-Pohjanmaan Martoilla joulukiireet näkyvät muun muassa erilaisten kurssien muodossa.

”Väkeä tulee vain harvoin kysymysten perässä ovesta sisään, koska Marttojen valtakunnallinen chat, puhelin ja nettisivut auttavat hyvin. Joskus vinkkejä kysellään Marttojen järjestämillä kursseilla”, kertoo Pohjois-Pohjanmaan Marttojen toiminnanjohtaja Heli Similä.

Pohjois-Pohjanmaan Martat järjestää joulun alla useita kursseja. Esimerkiksi 14. joulukuuta Oulun marttalan keittiössä junnukokit pääsevät leipomaan jouluherkkuja Joulua kohti -kurssilla. Martat järjestää kursseja myös aikuisille.

”Joululeivontakurssi oli viime viikon tiistaina. Myös yhdistykset ja työpaikat tilaavat Martoilta kursseja esimerkiksi pikkujouluporukoille.”

Kurssien suosio riippuu Similän mukaan aiheesta ja ajankohdasta. Loppuvuoden kursseilla väkeä on vähemmän, mutta syksyllä Marttojen avoimille kursseille on tunkua. Esimerkiksi eri ruokakulttuureihin liittyvät kurssit ovat vetäneet väkeä. Oulussa ihmiset ovat voineet Marttojen kanssa tutustua muun muassa italialaiseen ja korealaiseen keittiöön.

Joulun alla Pohjois-Pohjanmaan Martat jalkautuu myös kaupunkiin jakamaan tietämystään. Ensi viikon tiistaina 19. joulukuuta Pohjois-Pohjanmaan Martoilla on Kauppakeskus Valkeassa neuvontapiste, jossa kävijät voivat saada vinkkejä joulun energiansäästöön, edullisemman jouluruuan valmistamiseen ja ruokahävikin välttämiseen.

Similä haluaa kannustaa oululaisia mukavan joulun viettämiseen.

”Viettäkää mahdollisimman stressitön joulu. Joulu tulee, vaikka jokaista kaappia ei olisi siivottu tai kaikkia mahdollisia ruokia ei olisi valmistettu. Joulua voi viettää pienelläkin vaivalla.”

Lähteet

STT: Marttojen vinkit auttavat jouluvalmisteluissa

Martat.fi: joulu

Pohjois-Pohjanmaan Martat

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*