Lomalukemista rajoituksista huolimatta

Lukeminen on suosittua lomatekemistä. Kuva: Pixabay

Moni tykkää rentoutua lomalla lukemalla kirjoja, mutta kirjastoja koskevat rajoitukset vaikuttavat luettavan saatavuuteen. Oulussa kirjastot ovat vielä rajoitetusti auki. Pääkirjastoon otetaan tällä hetkellä 30 asiakasta kerrallaan, Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastoihin 20, ja muissa kirjastoissa rajoitus vaihtelee viidestä kymmeneen. Rajoituksista uutisoi Kaleva.

”Kirjastoissa voi tällä hetkellä vain pika-asioida, eli hakea varatut aineistot ja palauttaa lainat. Lisäksi tietokoneella voi piipahtaa pikaisesti, enintään viidentoista minuutin ajan”, kirjastopalvelupäällikkö Heidi Karhu kertoo Kalevalle.

Vaikka normaali kirjojen selaaminen kirjastossa ei ole mahdollista tällä hetkellä, joululomaksi ehtii hyvin hakea vielä luettavaa. Aineisto varataan etukäteen OUTI-verkkokirjastosta tai kirjaston verkkotietopalvelun kautta.

”Kirjat on varattava etukäteen ja odotettava noutoilmoitusta, ennen kuin kirjoja kannattaa lähteä kirjastosta hakemaan”, Karhu kertoo Kalevan artikkelissa.

Sähköiset kirjapalvelut voivat korvata kirjastokäyntejä

Oululainen Ada Laitinen aikoo hankkia luettavat kirjat tänä jouluna muualta kuin kirjastosta.

”Äänikirjapalvelun voisin loman ajaksi ottaa. Äänikirjapalvelussa ei ole laina-aikoja, joten kirjan lukemisella ei ole kiire. Kätevää on myös se, että kirja kulkee aina mukana puhelimessa”, hän kertoo.

Kirjastoon Laitinen aikoo palata rajoitusten päättyessä. Hän kertoo tarvitsevansa sieltä myös opiskelumateriaalia korkeakouluopintojaan varten.

”Lomalla haluaisin kuitenkin lukea koulukirjojen sijaan Antti Holman tänä vuonna julkaistun Kaikki Elämästä(ni) -kirjan.”

Lähde:

Kaleva: Jou­lu­lu­ke­mis­ta voi hakea kir­jas­tos­ta pi­ka-asioin­nin turvin – Oulun kir­jas­tois­ta kirjoja ehtii saada jou­luk­si, jos niissä ei ole va­rauk­sia

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*