Tulevaisuuden näkymät koronapandemian jälkeen ovat monella toiveikkaat

Koronarokotukset voivat alkaa Suomessa jo tämän vuoden puolella (Kuva:Pexels)

Monen näkemykset tulevaisuudesta koronaviruspandemian suhteen ovat optimistiset. Moni uskoo pandemian päättyvän aikanaan.

Koronavirus on riehunut maailmalla jo noin vuoden ajan. Marras-joulukuun aikana tilanteeseen on syttynyt toivon kipinä, kun lääkeyhtiö Pfizer tiedotti kehittäneensä tautia vastaan rokotteen, jonka teho on yli 90 prosenttia. Ensimmäiset rokotukset on jo jaettu muun muassa Isossa-Britanniassa. Suomeen koronarokote ollaan saamassa jopa vielä tämän vuoden puolella.

Joillain aloilla pandemia ei ole vaikuttanut työntekoon

”Näkisin, että menee vielä parikin vuotta ennen rokotteen vaikutuksen näkymistä”, nuohousalalla työskentelevä Juho Lehtinen miettii. Hän onkin vain yksi monesta, jotka uskovat tilanteen palaavan normaaliksi aikanaan, mutta hänen mielestään loppu ei olisi odotettavissa vielä lähitulevaisuudessa.

”Ihmisiä varmasti kuolee vielä tähän, varsinkin köyhissä maissa. Pikkuhiljaa ihmisille kasvaa luonnollinen vastustuskyky niin tämä virus kuihtuu lähes olemattomaksi”, hän jatkaa.

Nuohousalalla pandemia ei ole vaikuttanut lähes lainkaan Lehtisen työntekoon, mutta hän uskoo pandemiaa edeltäneen normaalin muuttuvan.

”Työnteko tulee varmasti muuttumaan”, Lehtinen pohtii.

Toivoa paremmasta huomisesta

Vanhainkodeissa tanssimusiikkia soittava, eläkepäiviään viettävä Sakari Backman on joutunut pandemian vuoksi siirtämään keikkansa pidettäviksi internetin välityksellä. Riskiryhmäläisenä muutkin menot ovat vähentyneet. Kaikesta huolimatta Backmanilla on hyvinkin optimistinen näkemys tulevasta.

”Tilanne on melko hyvä, siihen nähden mikä se voisi olla”, Backman ajattelee.

”Hyvin on maskeja näkynyt naamoilla, kun kaupassa on käynyt”, hän kertoo. Tilanne on hänen näkemyksensä mukaan otettu tosissaan niin kuin pitääkin.

”Uskoisin, jos ihmiset noudattavat annettuja rajoituksia, tilanne normalisoituisi nopeammin”, hän jatkaa. Backman on tyytyväinen, että hän on nähnyt ihmisten oikeasti välittävän tilanteesta, ja uskoo että rokotteen tultua tilanne palaisi nopeasti tavalliseen. Hän myös painottaa, että kaikkien tulisi jatkaa samaan malliin, jotta tilanne paranisi.

”Kyllä kaikki vielä päättyy hyvin”, hän lisää.

Lähteet:

Yle.fi

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*