Linnanmaan jäähalli säilytti jäävuorojen hinnat ennallaan – Oulun kaupunki selviää rakennuksen sähkölaskuista energiakriisistä huolimatta

Linnanmaan jäähallissa ei nostettu kenttävuorojen hintoja energiakriisistä huolimatta. Kuva: Santeri Kujanpää

Jäähallit ympäri Suomen kamppailevat nyt sähkön hinnan nousun kanssa. Energiakriisin riehuessa tilanne on tällä hetkellä vakaa Oulun kaupungin omistamassa Linnanmaan jäähallissa, mutta pyrkimys energiatehokkuuteen näkyy heidän arjessaan.

”Kaupungin omistajuuden vuoksi henkilöstöllä ei ole suurta roolia energian säästämisessä. Caverion vastaa hallin huoltotöistä, ja he ovat säätäneet lämpötiloja sekä ajaneet uusia ohjelmia sähkön säästämisen vuoksi. En yhtään ihmettele, sillä kustannukset kasvavat huimaa vauhtia”,Linnanmaan jäähallin kenttämestari Jarkko Mällinen kertoo.

Asiakkaille jäävuoro Linnanmaalla maksaa yhä saman verran kuin esimerkiksi vuosi sitten, eikä jäävarausten kysyntä ole laskenut, vaan se on pikemminkin nousussa muiden Oulun seudun jäähallien vaikean tilanteen vuoksi.

”Haukiputaan jäähalli on edelleen suljettuna, joten vaihtoehtoista harjoituspaikkaa etsivät joukkueet varaavat vuoroja meiltä. Lähialueiden halleissa, kuten Limingassa ja Jäälissä hintoja on nostettu, joka myös lisää meidän jäävarauksiamme.”

MTV uutisoi elokuussa Haukiputaan jäähallin sulkemisesta ja kertoi Haukiputaalta löytyvän jopa 400 jääkiekkoharrastajaa, joista yli 300 on alle 18-vuotiaita.

Suurin kysyntä kohdistuu iltapäiviin ja viikonloppuihin

Linnanmaan jäähalli ei pysty tarjoamaan vuoroja kaikille halukkaille. Kysyntä ohitti tarjonnan vastikään räjähdysmäisesti, kun toinen kaukalo oli kuukauden pois käytöstä rikkoutumisen vuoksi. Korjaustöiden jälkeen urheilijoita viilettää taas kahdella kentällä, joiden yhteydessä on myös 300-paikkaiset seisomakatsomot. Hallin kalenteri ei kuitenkaan ole buukattu täyteen jokaisena päivänä.

”Juniorijoukkueet harjoittelevat arkisin iltapäivällä ja illalla, ja viikonloppuisin halli täyttyy, kun joukkueet pelaavat täällä. Arki-aamupäivisin varaukset myydään pääasiassa eläkeläisille, jotka pelaavat harrastejääkiekkoa sekä -kaukalopalloa. Toisinaan vuoroja jää varaamattakin”, Mällinen sanoo.

Lähde:

MTV: Kallis sähkö sulki jäähallin – sadat lätkäjunnut eivät pääse harjoittelemaan: ”Tosi hankala saada akuuttiin tilanteeseen ratkaisua”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*