Käsityöt joululahjana kasvattavat suosiotaan tänä vuonna 

Neulotut lahjat pitävät saajan lämpimänä. Kuva: Pixabay

Joulu on antamisen ja saamisen ilon aikaa. Suosioon on nousemassa nyt yhä persoonallisemmat lahjat, jotka varmasti tuovat saajalleen iloa. 

Käsitöiden tekeminen on usein rauhoittavaa ja jopa rentouttavaa tekemistä. Ei olekaan ihme, että jouluisin moni on päätynyt yhdistämään mukavan tekemisen ja joululahjojen hankinnan samaan pakettiin. 

Sen ovat erityisesti huomanneet paikallisen käsityöliikkeen henkilökunta, jotka ovat päässeet läheltä seuraamaan tätä ilmiötä. 

Itse tehty lahja luo tunnearvoa 

Oulun keskustan läheisyydessä sijaitsevan Lankamaailman työntekijä Minna Ervasti kertoo itsetehtyjen käsitöiden olevan suosittu lahjaidea tänä jouluna. Hänen mukaansa käsityönä tehty vaate tulee varmasti saajan käyttöön. 

Muun muassa villapaidat päätyvät herkästi pukinkonttiin. Ervasti kertoo naurahtaen myös varsinkin villasukkien olevan suosittu lahjaidea. 

‘’Oululaiset ovat niin sanottua villasukkakansaa. Sukkalankoja menee joulun lisäksi toki myös runsaasti ympäri vuodenkin’’.  

Ervastin mukaan aloittelevan käsitöiden tekijän ei tulisi hätääntyä, sillä lahjaksi kelpaa varmasti muukin kuin vaativa ja aikaa vievä villapaita. 

‘’Helpoiten valmistettavia lahjoja taitaa olla villapipo taikka huivi, niiden teossa myös uudempikin tekijä onnistuu. Varsinkin monet lapset ja nuoret päätyvät niiden valintaan miettiessään lahjaideoita’’.

Hänen mukaansa lankojen ja muiden käsityövälineiden myyntisesonki alkaa syksyllä, kun ihmiset aloittavat lahjojen valmistelun hyvissä ajoin. Sesonki päättyy hieman joulun jälkeen tammikuussa. 

Korona on antanut käsitöille lisää suosiota 

Ervasti kertoo, että koronakaranteenien ja ulkonaliikkumisrajoituksien aikaan moni päätyi kokeilemaan käsitöitä ja lopulta innostui. Tämän myötä harrastuksen pariin on löytynyt paljon uusia osallistujia. 

’’Moni innostui käsitöistä koronan aikana, kun piti saada jotain uutta kivaa tekemistä kotiin. Nyt tilanne on vähä rauhoittunut mutta vilkasta silti on.’’ 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*