Mikä mp?

Kissat vai koirat? Oikeisto vai vasemmisto? Miesvihaaja vai naisvihaaja? Elämme turhauttavassa vastakkainasettelun maailmassa, mikä aiheuttaa entistä pahempaa kahtiajakoa ihmisten välille. Joko olet meidän puolellamme tai olet meitä vastaan. Jos sinulla ei ole asiaan mp:tä eli mielipidettä ollenkaan, silloinkin olet meitä vastaan. 

Tuntuu, että kaikki ovat koko ajan vihaisia toisilleen. Usein vedellään piuhoja yhteen ihan miten sattuu, ja sitten otetaan huutokisa siihen asti, että toiselta lähtee ääni. Vaikka todellisuudessa johtopäätökset saattavat olla niin kärjistettyjä, että riidat ovat aivan naurettavia. Esimerkiksi osa tuntuu ajattelevan, että jos joku on feministi, hän on miesvihaaja. Ja vastaavasti, jos ei ole feministi, on naisvihaaja. Molemmat osapuolet huutavat omaa asiaansa niin lujaa, etteivät edes kuule vastapuolta. 

On surullista ja pelottavaa, miten paljon esimerkiksi eri poliittisten ääripäiden kannattajat halveksuvat ja inhoavat toisiaan. Jos omat ideologiat eroavat radikaalisti toisen omista, tuskin siinä aletaan yhteistä tulevaisuutta ensimmäisenä suunnittelemaan, mutta kyllä kaikkia kuuluisi pystyä kohtelemaan kuin ihmistä.  

Nykypäivänä asiaa pahentaa entisestään sosiaalisen median asema yhteiskunnassa. Some mahdollistaa pään aukomisen toisille joka ikisestä asiasta, jopa täysin anonyymisti. Somessa kaikilla täytyy olla mielipide maailman pienimpiinkin asioihin. Onhan se nyt aivan ylitsepääsemättömän tärkeää tietää, käyttävätkö ihmiset Woltia vai Foodoraa. 

Ei vastakkainasettelua tarvitse silti kokonaan poistaa. Eikä kyllä olisi mahdollistakaan, että kaikki olisivat kaikesta aina samaa mieltä. Meidän vaan pitäisi oppia keskustelemaan asioista, lopettaa mutkien suoriksi vetäminen ja hyväksyä eriäviäkin mielipiteitä. Tärkeää olisi myös ymmärtää, että kaikki, jotka eivät ole kanssasi sataprosenttisesti samaa mieltä, eivät automaattisesti ole kanssasi sataprosenttisesti eri mieltä. Eikä kaikilla tarvitse olla joka ikiseen asiaan mielipidettä.  

Aion silti halveksua ja inhota ihmisiä, joiden mielestä koirat ovat parempia kuin kissat.  

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*