Kärppien laadukas juniorivalmennus poikii menestyviä pelaajia – Nuorten MM-kisoihin lähtee yhdeksän kärppätaustaista pelaajaa

Kärppien vapaaehtoisissa jääharjoituksissa torstaiaamuna käytiin läpi erilaisia pelitilanteita ennen Vaasaan lähtöä. Kuva: Jenna Westerlund.

Joukkue alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin julkistettiin eilen keskiviikkona Leijonien tiedotustilaisuudessa. Päävalmentaja Antti Pennanen valitsi joukkueeseensa Kärppien liigajoukkueessa pelaavista nuorista maalivahti Joel Blomqvistin, puolustaja Topi Niemelän sekä hyökkääjä Ville Koivusen.  

Maajoukkuepaidan pukee ylleen yhteensä historialliset yhdeksän kärppätaustaista pelaajaa. Seitsemän heistä on syntynyt Oulussa, ja loput kaksi ovat pelanneet juniorisarjoista lähtien Kärpissä. Oulun Kärppien historiasta voidaan nostaa esille muutamia kultaisia sukupolvia, jotka ovat yhdessä pelanneet maajoukkueissa. Viimeisimpänä mainittakoon Kärppien junioreissa pisteitä tehtailleet ja nykyään NHL:ssä pelaavat Sebastian AhoArttu Ruotsalainen sekä Jesse Puljujärvi

Liigasta pelipaikan tällä kaudella napannut Ville Koivunen lähtee ensi viikolla Kanadaan tavoittelemaan MM-kultaa. Kuva: Jenna Westerlund.

”Kaikki puhaltavat yhteen hiileen”

Jääharjoituksissa mukana ollut Kärppien apuvalmentaja Toni Sihvonen pystyi nostamaan esiin selkeitä pointteja siitä, miksi kärppätaustaisia pelaajia on tälläkin kertaa mukana maajoukkueessa: “Kärpät on onnistunut organisaationa tekemään laadukasta juniorityötä ja panostamaan urheilulliseen arkeen.” Sihvonen mainitsee myös pelaajien motivaation, joka ajaa nuoria jatkuvasti eteenpäin.

Sihvosen mielestä valmentajien väliset suhteet toimivat hyvin ja yhteistyötä tehdään yli joukkuerajojen. Kärppien nykyinen päävalmentaja Lauri Mikkolakin on noussut edustusjoukkueen peräsimeen valmennettuaan ensin junioripuolella. “Yhteen hiileen puhaltaminen on vahvuus Oulussa. Ovet Liigan ja juniorijoukkueen välillä ovat avoinna ja kynnys avun pyytämiseen on madaltunut”, Sihvonen painottaa. 

Eilen maajoukkueeseen valittu Ville Koivunen, 18, on pitkälti samaa mieltä apuvalmentajansa kanssa. Koivunen on pelannut ainoastaan Kärpissä ja kokee joukkueen tarjoavan nuorille pelaajille kaiken tarvittavan: “Organisaatiossa on ammattitaitoisia valmentajia, ja täällä on hyvät puitteet harjoitteluun ja kehittymiseen.”

Kärpät kiinnostaa alueen nuoria, sillä Pohjois-Suomessa muita Kärppien kaltaisia suurseuroja ei ole. Joukkuetta kutsutaankin puolen Suomen Kärpiksi ja se näkyy suurina pelaajamäärinä juniorijoukkueissa. Koivunen nostaa positiiviseksi seikaksi kilpailun yksilöiden välillä.

”Joudumme ansaitsemaan paikkamme kovassa joukkueessa, joten se ruokkii kehittymistä ja ajaa jokaista pelaajaa eteenpäin.” 

Kärppien vapaaehtoisissa jääharjoituksissa torstaiaamuna käytiin läpi erilaisia pelitilanteita ennen Vaasaan lähtöä. Kuva: Jenna Westerlund.
Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*