KortteliKohtaamisilla laatuaikaa Oulun ikäihmisille 

Yhdessä oleminen on monelle päivän tärkein hetki. Kuva: Pixabay

Joka torstai järjestettävä KortteliKohtaamiset -tapahtuma kerää Oulun keskustassa ja sen lähialueilla asuvia ikäihmisiä yhteen aktiviteettien yhteydessä. Tapahtuma järjestetään aamupäivällä kello 11-13 välisenä aikana ja on suunnattu kaikille yhteisestä tekemisestä nauttiville.  

KortteliKohtaamisia on järjestetty syksystä 2021 lähtien. Yhteisötyöntekijä Ida Kemin mukaan tapahtuman perustamisen taustalla oli toisen Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö ODL:n kahvilana ja kohtaamispaikkana tunnetun Helmen suosio. Tapahtuman päätavoitteena on luoda mahdollisuuksia mielekkääseen yhdessä tekemiseen ja yhteiseloon.

Rentouttavaa yhdessä tekemistä ja hyvää mieltä 

Kohtaamiset aloitetaan usein istumalla yhdessä alas ja käymällä läpi päivän suunnitelmaa, jonka jälkeen tutustutaan mahdollisiin uusiin vieraisiin. Tavallisiin aktiviteetteihin kuuluu kahvittelu noin puolivälissä tapaamista sekä kuulumisten vaihtaminen.  

Kemi kertoo kävijäkunnan pysyneen liki samana koko toiminnan ajan. ‘’Syitä tähän voi olla tapahtuman sopiva ajankohta’’. Hänen mukaansa kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan kokeilemaan, mutta toiminta on kuitenkin lähtökohtaisesti suunnattu ikäihmisille.  

‘’Jotkut pitävät käsitöistä, mutta yksin tekeminen ei innosta. He tahtoisivat siinä saada ohjausta. Siksi on hyvä, että tälläistä järjestetään’’, Kemi toteaa.

Osa asiakkaista tuo mukanaan omia lempikäsitöitään, kuten keskeneräisiä villasukkia. KortteliKohtaamiset toimivat yhteistyössä Oulun yliopistollisen sairaalan kanssa. OYS tarjoaa heille villalangat, jonka vastineeksi heidän kutomansa sukat lähetetään lahjoituksina vastasyntyneiden osastolle.  

Asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta vaikuttaa tulevaisuudessa järjestettävien kokousten aktiviteetteihin ja teemaan. Heidän toivotaan antavan ehdotuksia vierailijoista, joita paikalla käy usein. Aikaisempana vieraana on ollut muun muassa ODL:n omalta liikuntaklinikalta työntekijä kertomassa ikäihmisen hyvinvointiin liittyvistä asioista.  

KortteliKohtaamiset on saanut asiakkailta positiivista palautetta ja se järjestetään yhteistyössä kuntouttavan työtoiminnan kanssa. Kuntouttavan työtoiminnan tulevaisuus on vielä epävarmaa, joten myös KortteliKohtaamisten kohtalo on avoinna.  

Lähde: KortteliKohtaamiset

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*