Koronapassien käyttö laajeni useisiin Oulun liikuntapaikkoihin – ”Asiakkaat ovat olleet hyvällä tuulella passin suhteen”

Raatin uimahallilla tarkastetaan koronapassi kaikilta asiakkailta. Kuva: Topias Setälä

Koronapassien tarkastaminen laajennettiin tämän viikon tiistaista alkaen koskemaan myös Oulun uimahallia, Raatin uimahallia, Ouluhallia, Jatulin liikuntakeskusta ja Vesi-Jatulin uimahallia. Kyseisten liikuntapaikkojen tiloihin pääsee tästä eteenpäin vain, jos asiakkaalla on rokotesuoja, todistus sairastetusta koronataudista tai negatiivinen testitulos viimeisen 72 tunnin ajalta. Passin lisäksi tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 16-vuotiaat eivät tarvitse koronapassia.

Koronapassin käyttöönotto perustuu AVI:n päätökseen, jonka mukaan asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Rajoitukset kestävät tämän vuoden loppuun asti.

Koronapassin käyttöönotto on herättänyt voimakkaita tunteita ihmisissä ympäri Suomea, mutta Raatin uimahallilla passin käyttöönotto on sujunut kohtalaisen mutkattomasti.

”Asiakkaat ovat olleet minun mielestä yleisesti ihan hyvällä tuulella passin suhteen. Tosi moni on sanonut, että koronapassi on todella hyvä asia, vanhukset ja eläkeläiset etenkin”, Raatin uimahallilla palveleva palveluasiantuntija Julia Pääkkönen kertoo.

Oulun kaupunki tiedotti koronapassin käyttöönotosta verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Kaupungin tiedotteet eivät olleet kuitenkaan tavoittaneet kaikkia kaupunkilaisia.

”Tiistaina saatiin sellaista palautetta, että tieto koronapassista ei ollut tullut tarpeeksi aikaisin, kun koronapassivaatimus tuli niin yhtäkkiä. Moni asiakas kertoi, että passi oli jäänyt kotiin, vaikka sellainen oli olemassa. Ehkä vielä enemmän on ollut sitä, että ihmisillä ei ole ollut henkkareita mukana.”

Pääkkösen mukaan passittomia asiakkaita oli tullut paikalle noin kymmenen kappaletta aamuvuoron aikana. Asiakkaat olivat kuitenkin käyttäytyneet asiallisesti tilanteessa ja poistuneet paikalta ilman suurempia välikohtauksia. Pääkkösen mukaan paikalla ei ollut käynyt sellaisia henkilöitä, jotka olisivat suuttuneet tai alkaneet huutamaan kuultuaan, että paikalle ei pääse ilman koronapassia.

Vaikka jonkin verran asiakkaita on jouduttu käännyttämään pois, Pääkkösen oman arvion mukaan asiakasmäärä on ollut kokonaisuudessaan samanlainen, kun ennen passin käyttöön ottamista.

”En ole kauheasti huomannut eroa kävijämäärässä. Samat vakioasiakkaat ovat tulleet, mitkä ovat aina ennenkin käyneet.”

Ouka: Korona­passin tarkas­tukset alkavat Ouluhallilla ja uimahal­leissa

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*