Kansainvälinen tanssikollektiivi palaa Iihin – Joku Paikallinen saa ensi-iltansa Rysällä 

Joku Paikallisen demoversio nähtiin syksyllä 2021 Iissä. Kuvassa vasemmalta oikealle Ella Holappa, Alina Sakko ja Ella Posti. Kuva: Inka Hyvönen

Kansainvälisen MOŸ MOŸ kollektiiviin kuuluvat Ella Posti, Ella Holappa ja Alina Sakko palaavat Iihin esittämään viimeistellyn version nykytanssiteoksesta Joku Paikallinen 19. marraskuuta. 

Posti, Holappa ja Sakko olivat viime vuoden syksyllä residenssitaiteilijoina KulttuuriKauppilassa, jossa he työstivät teostaan ja esittivät Joku Paikallisen demoversion Iin keskustassa. Teosta on tämän jälkeen työstetty niin Outokummussa kuin Lontoossakin. Ympyrä sulkeutuu ja Joku Paikallinen saa ensi-iltansa Iin urheilijoiden talo Rysällä.  

MOŸ MOŸ kollektiivi koostuu seitsemästä eri puolilta maailmaa tulevista tanssitaiteilijoista. Vuonna 2021 perustetun kollektiivin jäseniä yhdistää opiskelut Lontoossa London Contemporary Dance Schoolissa. 

Taiteilijoiden ensimmäinen itse tuottama teos 

Joku Paikallinen on tanssitaiteilijoiden ensimmäinen teos, jota he lähtivät työstämään koulusta valmistumisen jälkeen. Teos on täysin kolmikon itse tuottama, mihin he saivat apurahan Taiteen edistämiskeskukselta. Ensimmäinen ajatus teoksesta syntyi jo huhtikuussa 2021.  

“Halusimme tehdä teoksen, jossa yhdistyy meidän kolmen kohtaaminen ympäristön kanssa” taiteilijat kertovat.  

Simon Maksniemestä kotoisin oleva Ella Posti ja Oulussa syntynyt Alina Sakko ajattelivat, että olisi kiva tehdä teos pohjoisessa. Taiteilijat hakivat Iin KulttuuriKauppilaan residenssitaiteilijoiksi ja saivatkin paikan. Syyskuussa 2021 residenssitaiteilijajaksolla Joku Paikallinen sai alkunsa.  

Ensimmäinen demoversio esitettiin eri puolilla Iin keskustaa, myös ulkona. Nyt teos nähdään ainoastaan sisätiloissa. Taiteilijoita itseään kiinnostaa nähdä, miten teos muotoutuu eri ympäristössä, kun valmis tuotos esitetään Rysällä. Valmis teos eroaa demoversiosta myös siten, että mukana ovat nyt äänisuunnittelija Omri Kochavi ja skenografi Tua Holappa, joka vastaa teoksen visuaalisesta ilmeestä. 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*