Kädentaitajien lahjapaja tuo joulutunnelmaa Oulun keskustaan

Satu Jortama kertoo koivuvanerista valmistettujen tuotteiden olleen kovassa suosiossa. Kuva: Joni Nalli

Jo useampana vuonna järjestetyssä Kädentaitajien lahjapajassa on tänä vuonna Ylen uutisen mukaan paikalla yli 60 myyjää, mikä on ennätysmäärä tapahtumalle. Mukana on niin alan ammattilaisia, kuin myös harrastajia Oulusta ja lähialueilta.

Lahjapajalta voi ostaa muun muassa kotimaisia käsitöitä ja taidetta, sekä paikallistuottajien valmistamia joulupöydän herkkuja, kuten piparkakkutaloja, karjalanpiirakoita sekä hilloja.

Kävijämäärät yllättivät myyjät

Ensimmäistä kertaa Raahesta paikalle saapunut Satu Jortama kertoo tapahtuman olevan hänen yrityksensä ensimmäinen julkituonti. Jortama valmistaa kotimaisesta koivuvanerista erilaisia koriste-esineitä.

”Olen todella yllättynyt miten paljon menestystä tuotteilla on ollut, ja ensimmäisen myyntipäivän jälkeen pitikin heti tehdä lisää”, kertoo Jortama.

Jortama kertoo onnistuneensa tuotevalikoimassaan sen verran hyvin, että kaikkia tuotteita on mennyt tasaverroin. Lahjapaja on ollut positiivinen kokemus uudelle yrittäjälle, ja hän aikoo tulla myös ensi vuonna paikalle.

”Enköhän minä ensi vuonnakin tule paikalle, mutta otan kyllä apukäsiä mukaan”, naurahtaa Jortama.

Hailuodosta Ouluun muuttanut Pirjo Kahelin myy perinteikkäitä luotolaisia käsitöin tehtyjä tikkureita, pipoja sekä sukkia. Eniten Kahelin kertoo myyntiä olleen pipoilla.

”Nämä pipot menevät niin nuorille kuin vanhoillekin”, kertoo Kahelin. Kuva: Joni Nalli

Myös Kahelin kertoo valtavan kävijämäärän ja tuotteiden suosion olleen positiivinen yllätys. Myös hän on paikalla ensimmäistä kertaa. Vielä Kahelin ei osannut sanoa, tuleeko paikalle ensi vuonna.

”Mennään vuosi kerrallaan kun ikää tulee enemmän, niin ei voi varmaksi sanoa mitään”, kertoo Kahelin.

Lahjapaja on avoinna joulukuun 21. päivään asti, maanantaista lauantaihin kello 10–18 ja sunnuntaisin kello 12–18. Lahjapaja sijaitsee entisen Anttilan ja K-Supermarketin tiloissa heti katutasolla, osoitteessa Isokatu 33. Sisäänpääsy on ilmainen.

Lähteet:

Yle: Kädentaitajien lahjapaja kokosi Oulun keskustaan ennätysmäärän myyjiä

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*