Joulukalenteri yhteisen tekemisen merkeissä

Hyvän Mielen Talon joulukalenteri vaihtoehtona perinteiselle kalenterille. Kuva: Pixabay

Hyvän Mielen Talo järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa toiminnallisen joulukalenterin, jonka pääsee kokemaan paikan päällä yhteisen tekemisen merkeissä. Joulukalenteri lupaa kävijöille mukavaa jouluisaa puuhaa jokaisena talon aukiolopäivänä kello 12-13. Poikkeuksena maanantaina 5.12. talolla järjestetään itsenäisyyspäivän leivoskahvit kello 15 alkaen. Kalenterin luukkujen tarkempi sisältö halutaan pitää yllätyksenä perinteisen joulukalenterin tavoin.  

”Toivon kalenterin tarjoavan kävijöille hyvää seuraa, yhdessäoloa ja paikan mihin tulla”, kertoo järjestötyöntekijä Valentina Vähänen.

Yhdistyksessä työskentelevä sosionomiharjoittelija Miika Mattola toivoo joulukalenterin tarjoavan tukea erityisesti niille, joille joulu on vaikeaa aikaa. Mattola toivoo, että ihmiset pystyisivät löytämään löytää joulusta juuri niitä asioita, jotka tuottavat itselle valoa ja lämpöä.  

“Olemme miettineet, että tätä kautta ihmisten voisi olla helpompi lähestyä joulua ja olisi tosi ihanaa, jos löytyisi edes yksi juttu, josta innostua”, Mattola lisää. 

Keskusteluapua mielenterveyden häiriöihin

Hyvän Mielen Talo on Oulun keskustassa toimiva yhdistys, joka järjestää monenlaista henkistä hyvinvointia vahvistavaa toimintaa täysi-ikäisille, joilla on oma tai läheisen kokemus mielenterveyden häiriöistä ja niistä toipumisesta. Hyvän Mielen Talo ry järjestää esimerkiksi erilaisia tapahtumia ja kursseja, tarjoaa keskusteluapua ja antaa mahdollisuuden järjestää taidenäyttelyitä tiloissaan.   

Valentina Vähäsen mukaan yhdistyksessä työskentelee paljon vapaaehtoisia, joista osa työskentelee säännöllisesti, kun taas jotkut saattavat tulla auttamaan vain silloin tällöin. Työn määrä ja työnkuva sovitaan aina työntekijän toiveiden ja voimavarojen mukaisesti.

Yhdistyksen toiminnasta voi lukea lisää heidän nettisivulta: Hyvän Mielen Talo

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*