Käsin tehtyjä konvehteja ja lämminhenkisiä kohtaamisia

Myyjä Tytti Siira esittelee viereiselle hyllylle asettuvaa Chocosomnian jouluvalikoimaa. Kuva: Päivi Pakonen

Käsin tehdyt konvehdit ovat suklaakauppa Chocosomnian suosituin joulutuote. Suklaan kuumin sesonki on juuri käsillä oleva joulun aika.

”Piparikonvehdit ovat henkilökohtainen suosikkini”, kaupan myyjänä toimiva Tytti Siira kertoo esitellessään laajaa valikoimaa.

Käsin tehtyä suklaata vuodesta 2015

Chocosomnia on perustettu vuonna 2015. Suklaakauppa sijaitsee Oulun keskustassa. Yrityksen kaikki suklaat tehdään käsityönä Oulussa. Liikkeen erikoisuutena ovatkin käsin tehdyt konvehdit aidoilla marjoilla ja hedelmillä. ”Laatu korvaa määrän”, Siira painottaa ja kuvailee konvehtien tuoreutta ja täyteläisyyttä.

Tunnelmallinen kauppa on valoisa ja sisustettu joulun ajan mukaan. Laaja valikoima levittyy heti liikkeen ovelta alkaen peittäen kaupan joka seinän ja esittelypöydät.

”Parasta joulusesongissa ovat ehdottomasti lämminhenkiset ja kaikin puolin upeat asiakkaat. Joulusesonkina vähemmälle huomiolle ei jää mikään tietty tuoteryhmä. Itse asiassa kaikkia tuotteita myydään tasaisesti ympäri vuoden”, Siira kuvailee kaupan joulusesonkia.

Joulusesongin suosituimmat tuotteet voi paketoida lahjapakettiin. Kuva: Päivi Pakonen

Chocosomnian kaikkia tuotteita voi ostaa kivijalkamyymälästä tai verkkokaupasta. Käsin tehtyjen tuotteiden lisäksi voi ostaa myös erilaisia suklaaelämyksiä. Suklaaelämyksiä ovat esimerkiksi osallistuminen suklaan maisteluun tai suklaatyöpajaan.

”Oikeaoppinen tapa nauttia suklaata, olipa kyseessä sitten suklaalevy tai konvehti, on puraista ensin puolet kädessä olevasta suklaasta. Sitten annat suklaan rauhassa sulaa suussasi. Seuraavaksi hierot kielellä suussa sulaneen suklaan kitalakeen. Kun näin levität suklaan laajasti suun eri puolille, maistat parhaiten kaikki suklaan maut kaikilla suun eri makusoluilla.”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*