Jouluista markkinahumua Kotkantien kampuksella

Joulutori toi Kotkantien kampukselle jouluista tunnelmaa. Kuva: Harri Haavisto

OSAKOn ja Oamkin järjestämä joulutori piristi Kotkantien kampuksen torstaipäivää ja toi mukanaan ripauksen jouluhenkeä arkisen aherruksen keskelle. Myynnissä oli muun muassa erilaisia haalarimerkkejä sekä käsityönä tehtyjä joulukortteja, lapasia ja korvakoruja.

Piparkakkutaloista järjestettiin huutokauppa, jonka tuotot ohjattiin hyväntekeväisyyteen. Kuva: Harri Haavisto

Tänä vuonna myyjien määrä jäi hieman vähäiseksi, mutta tapahtumalle on kuitenkin tilausta, sillä kiinnostuneita ihmisiä parveili myyntipisteiden ympärillä tasaiseen tahtiin ja kauppojakin syntyi.

Jo useampana vuonna tapahtumassa mukana ollut Jenni Alasimi kertoo, että alun perin joulutoria suunniteltiin kaveriporukalla neljä vuotta sitten. ”On tosi mukava juttu, että tämä tapahtuma on hiljalleen vakiintumassa jokavuotiseksi perinteeksi”, Alasimi iloitsee.

Sarjakuvalehti erikoisuutena

Alasimin kanssa samalla myyntipisteellä operoiva Minna Keränen kehaisee, että heidän pöydässään on tarjolla joulutorin todellinen myyntivaltti ja erikoisuus.

”Meillä on myynnissä sarjakuvalehtiä, mitä ei taatusti muilla ole tarjolla. Kyseessä on opinnäytetyönä tekemäni sarjakuva vuodelta 2016”, Keränen vinkkaa.

Upeita itsetehtyjä korvakoruja kauppaava Katja Haapalainen on ollut joulutorilla myymässä pari kolme kertaa aiemminkin. Tällä kertaa korujen malleissa on vahvasti jouluinen teema, sillä myytävien mallien joukosta löytyy muun muassa piparkakku-ukkoja sekä joulutorttuja esittäviä korvakoruja. Haapalainen kertoo askartelevansa koruja enemmänkin harrastepohjalta.

Joulutorilla oli myynnissä iso valikoima erilaisia jouluisia korvakoruja. Kuva: Harri Haavisto

”Myynnissä olevat korvakorut on valmistettu polymeerimassasta. Teen näitä koruja lähinnä harrastepohjalta ja useimmiten ne päätyvät ilahduttamaan läheisiä lahjojen muodossa. Harvemmin näitä kuitenkaan tulee myytyä”, Haapalainen pohtii.

Piparkakkutaloista tuottoa hyväntekeväisyyteen

Paikalla oli myös joulukuvauspiste, jossa oli mahdollista kuvauttaa itsensä kaverinsa tai työporukan kanssa. Joulutorin ohjelman täydensi piparkakkutalojen huutokauppa.

Tyylikkäitä taloja olivat askarrelleet OSASTO ry, Alumnit, Amica, OSAKO sekä Outo ry. Piparkakkutalojen sekä pöytävuokrien tuotot ohjataan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen, jonka kohteena on Oulun ensi- ja turvakoti.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*