Onko Tuira edelleen kaupunginosien aatelia?

Merikoskenkadun ruuhkaa. Kuva: Jani Keinänen

Selvityksen mukaan Tuira on edelleen miellyttävä paikka asua. Oulun keskustan pohjoispuolella sijaitseva Tuira on aiemmin niittänyt mainetta ja kerännyt palkintoja. Ajoittain rauhattomanakin tunnettu kaupunginosa palkittiin vuoden 2019 parhaana kaupunginosana Suomessa ja Kalevan lukijat valitsivat Tuiran Oulun parhaaksi kaupunginosaksi vuonna 2017. Palkinnoista on kuitenkin kulunut jo muutama vuosi, joten Vinkka News selvitti, onko Tuira edelleen kunnianosoitusten arvoinen.

Sosiaalisen median kanavan Jodelin kautta toteutetussa pikakyselyssä Tuiran parhaiksi puoliksi mainitaan ympäri vuorokauden auki oleva ruokakauppa ja kaupunginosan kuvaillaan olevan kuin oma pikkupaikka, vaikka sijainti on keskustan tuntumassa. Haluan kuitenkin saada vielä lisää tietoa Oulun kenties mielenkiintoisimmasta kaupunginosasta, joten jalkaudun Merikoskenkadulle. 

Hieman alle kolme vuotta Tuirassa asunut Tiia Halonen listaa kohdatessamme pikaisesti alueen lukuisat vahvuudet: sijainti, monipuolinen asukaskunta ja hyvät ulkoilumahdollisuudet. ”Jotkut kokevat Tuiran tosi rauhattomaksi ja turvattomaksi, mutta minulla ei ole ollut asian kanssa ongelmaa”, tyytyväiseksi tuiralaiseksi itseään kuvaileva Halonen toteaa.

Merikoskenkadun eteläpäässä sijaitsevan ravintolan lounaalla on rauhallista. Ihmiset eivät vaikuta ainakaan keskimääräistä onnellisimmilta kuin muissa kaupunginosissa. Myöskään erityisen monimuotoiselta ei ainakaan tämän paikan asiakaskunta vaikuta. Lounasajan alkaessa reippaat työmiehet valtaavat ravintolan pienen tilan, ja ainakin heillä näyttäisi olevan hymy huulilla.

Lounaspöydässä tapaan vastikään alueelle muuttaneen Ilona Mannisen. 29-vuotias tuore tuiralainen kehuu uutta kotikyläänsä vuolaasti. ”Tosi hyvä julkinen liikenne, lyhyt matka puistoihin, vihreyttä ympärillä”, hän listaa. Taloyhtiötään hän tosin pitää hieman kyseenalaisena. Öisten kulkijoiden vuoksi asuntoihin ei ole asennettu ovipuhelimia. Häkkivarastokaan ei ole käytössä, koska kellarissa kuulemma asuu ihmisiä. 

Manninen on kuitenkin Tuiraan tyytyväinen. Palvelut ovat lähellä, ravintolat ovat viihtyisiä. Erityismaininnan hän antaa Pub Merikulmalle. ”Tuirassa on kaikki mitä voi kaivata, mutta omaisuutta ei kannata jättää esille”, hän tiivistää. Noudatan saamaani ravintolasuositusta ja vaellan Merikulman ovelle, mutta ravinteli onkin vielä kiinni. Syväsukellus tuiralaiseen mielenmaisemaan jää siis seuraavaan kertaan. Täytyy suunnata takaisin kohti keskustan hälinää ja kirkkaita valoja.

Kaleva: Tuira va­lit­tiin vuoden kau­pun­gin­osak­si 2019 – ”Tui­ras­sa näkyy mo­ni­puo­li­suus ja mo­ni­muo­toi­suus erit­täin ra­ken­ta­vas­sa va­los­sa”, Ko­ti­seu­tu­liit­to heh­kut­taa

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*