Hotellijoulua viettää Oulussa yhä useampi matkalainen

Oulu on joulukaupunki, jossa riittää talvellakin tekemistä. Kuva: Pixabay

Joulun aika näkyy Oulun hotellien toiminnassa. Nykyistä useampi hotelli pitää ovensa auki myös jouluaattona ja joulupäivänä.

”Hotelleissa yöpyminen on muuttunut vuosien varrella. Original Sokos Hotel Arinassa majoittuu jouluna suomalaisia, jotka eivät halua yöpyä sukulaisten luona. Tästä joulusta tulee luultavasti yksi hotellin historian parhaimmista”, vastaa Original Sokos Hotel Arinan hotellinjohtaja Päivi Kaarlela.

Iltalehti uutisoi, että hotellit ovat monelle matkalaiselle varteenotettava vaihtoehto joulunviettoon. Hotellit vastaavat kysyntään järjestämällä monenlaisia majoituspaketteja ja aktiviteetteja esimerkiksi kylpylöissä ja hiihtokeskuksissa. Myös Yle uutisoi, että Oulussa hotellimajoitukselle on kysyntää, mutta muihin suomalaisiin kaupunkeihin verrattuna hotelliöiden saatavuus heikentynyt.

Original Sokos Hotel Arina järjestää Kaarlelan mukaan jouluna majoitusta, buffetin ja lapsille joulupukin vierailun. Muita aktiviteetteja hotelli ei järjestä itse, mutta tarjoaa niitä hotellivieraille yhteistyökumppaneidensa kautta.

”Monet matkalaiset hankkivat tekemistä myös itse ja saattavat pistäytyä esimerkiksi päiväretkellä Lapissa.”

Joillekin matkaajille Original Sokos Hotel Arina saattaa suositella myös Visit Oulu -sivuston tarjontaa. Visit Oulu kirjoittaakin sivuillaan, että kaupunki on tänä vuonna panostanut joulutapahtumiin, ja myös ulkopaikkakuntalaisten kannattaa tulla ihastelemaan niitä.

Sokos Hotelin lisäksi joulua markkinoivat muut hotelliketjut. Esimerkiksi Lapland Hotels ilmoittaa sivuillaan tarjoavansa majoituspaketteja, jotka keskittyvät tunnelmalliseen kaupunkijouluun. Tämän joulun majoituspaketit Lapland Hotels Ouluun on jo varattu loppuun. Hotelliketju Scandicilla on Oulussa kaksi hotellia, jotka tarjoavat matkalaisille majoituspaketteja valmiista joulusta haaveileville ja vinkkejä muihin Oulun talviaktiviteetteihin.

Kaikki oululaiset hotellit eivät kuitenkaan ole jouluna auki. Esimerkiksi De Gamlas Hem Hotel ja hotelli Lasaretti sulkevat ovensa pyhäpäivien ajaksi. Joulu-marraskuussa kumpaakin hotellia pitävät kuitenkin kiireisenä pikkujoulut.

Iltalehti: Rennompi joulu hotellissa – Näin paljon siitä saa maksaa

Yle: Hotellirakentamisen tahti hengästyttää isoissa kaupungeissa, mutta Oulussa huoneita on aiempaa vähemmän tarjolla

Lapland Hotels: Tunnelmallinen kaupunkijoulu

Scandic: Vietä valmis joulu Oulussa

Visit Oulu: Pelekääkkönää jOulua? Elä pelekää. Koe nämä 12 jouluista elämystä ja tapahtumaa Oulussa!

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*