Elävä adventtikalenteri tuo perinteisen joulukalenterin rinnalle uuden tavan odottaa joulua

Oulun seurakunnan järjestämässä elävässä adventtikalenterissa on luvassa joulumieltä levittäviä tapahtumia jokaiselle joulukuun päivälle itse jouluaattoon saakka. Kuva: Pixabay

Joulukuun ensimmäinen päivä avataan luukku elävästä adventtikalenterista, jonka tarkoituksena on tuoda joulumieltä ja pieniä yllätyksiä arjen piristykseksi. Oulussa tämänkaltainen joulukalenteri järjestetään ensimmäistä kertaa.

Kalenteri tarjoaa jokaiselle päivälle jouluun saakka erilaisen tapahtuman, jonka sisältö pysyy yllätyksenä luukun aukeamiseen ja paikalle saapumiseen saakka. Tapahtumapaikka keskittyy lähinnä Oulun keskustan seurakuntatalolle, mutta joukosta löytyy myös muualla tapahtuvaa toimintaa.

Joulukalenterin uusi muoto innostaa myös muualla

Adventtikalenterista paljastuvat tapahtumat kestävät aina tunnin, ja ne ovat suunnattu kaikenikäisille joulun odottajille.

”Elävän adventtikalenterin tarkoituksena on tarjota joulumieltä ja pieniä yllätyksiä arjen keskelle. Luvassa on esimerkiksi jouluista askartelua ja musiikkia. Sunnuntaisin kalenteri toteutetaan jumalanpalveluksen yhteydessä”, kommentoi järjestelyissä mukana oleva seurakuntapastori Ville Halkosaari Kotimaa24-verkkosivun haastattelussa.

Tapahtumat alkavat päivittäin kello 18. Poikkeavista aikatauluista ilmoitetaan Oulun seurakunnan verkkosivujen lisäksi myös heidän omilla Facebook-sivuillaan. Samalle sivulle päivittyy myös tarkemmat tiedot seuraavan päivän luukun tapahtumapaikasta.

Oulun seurakunta ei kuitenkaan ole sarjassaan ainoa, joka on herännyt viemään perinteisen adventtikalenterin ideaa suklaasta sekä muista kalenteriherkuista käytäntöön. Kotimaa24-artikkelin mukaan samanlaisia toteutuksia on suunnitteilla tällekin vuodelle niin Mynämäellä, Helsingin Käpylässä kun Tuusniemelläkin. Näistä jokaisella paikkakunnalla luukuista paljastuvien tapahtumien ohjelma pyörii samojen teemojen ympärillä, sisältäen esimerkiksi satutunteja, yhteislaulua sekä kirkkotilaisuuksia.

 

Lähteet:

Oulun Seurakunta: ” Elävä adventtikalenteri tarjoaa yllätyksiä jokaiselle päivälle”

Kotimaa24: ” Seurakunnat aktiivisesti mukana elävissä joulukalentereissa – tapahtumia joulukuun joka päivälle”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*