Boudoir-kuvauksesta buustia itsetunnolle

Valokuvaaja Laura Maunu kuvaa boudoir-kuvia studiollaan Oulun Maikkulassa tai kesäisin luonnossa. Kuva: Susanna Mendelin-Sonny

Valokuvaaja Laura Maunu on kuvannut ihmisiä vuodesta 2018. Muutama vuosi sitten morsiamien, ylioppilaiden ja päiväkotilasten rinnalle syntyi uusi kohderyhmä; vähäpukeiset naiset. Boudoir-kuvaus on saanut alkunsa Amerikasta sota-ajoilta, kun kotona olevat puolisot lähettivät pin up -kuvan itsestään rintamalla olevalle taistelijalle. Eurooppaan kuvaustyyli rantautui 2000-luvun alkupuolella.  Ranskankielestä lainattu buduaari tarkoittaa naisten pukuhuonetta. Boudoir-kuvauksissa voi esiintyä toivomassaan asussa, sensuelleissa alusvaatteissa tai täysin ilman rihman kiertämää. Huomenlahjakuva on toinen nimitys tälle kuvaukselle, vaikka yhä useammin nainen varaa kuvauksen vain itseään varten.

Kuvatyylejä moneen makuun

Maunun tyypillisin kuvattava on yli 30-vuotias nainen, joka haluaa tulla nähdyksi seksikkäänä ja voimakkaana.  Kuvauksiin voi liittää kampauksen ja meikin teon ennen kuvaussessiota, mikä tuo itsevarmuutta kuvattavalle. Kuvien tyyli voi olla vaalean tai tumman sävyinen, ja myös vesipisaroita käytetään tehostekeinona kuvattavan iholla. Bondage-tyylissä voidaan hyödyntää välineitä, kuten sidontaan liittyviä köysiä tai vaikka käsirautoja.

Asiakkaan toiveet käydään läpi kuvaukseen tullessa, ja ennen kuvausta asiakas saa infoa kuvaustilanteesta. Maunu kuvaa asiakkaan jopa viidessä eri asussa. Osalla voi olla mukana koko alusvaatevarastonsa. Kuvaussession aikana voi vielä päättää, jos haluaa tulla kuvatuksi täysin nakuna. Koevedoksia asiakas saa noin 100 kappaletta, joista hän valitsee lopulliset kehitettävät kuvat.

Kuvauksissa voidaan käyttää asiakkaan toivoessa myös rekvisiittaa, kuten käsirautoja tai ruoskia. Kuva: Susanna Mendelin-Sonny

Luottamus ja läsnäolo voi rohkaista riisumaan

Kameran edessä vähäpukeisena tai seksikkäänä esiintyminen ei tule ensimmäisenä mieleen, kun miettii, millainen on perinteinen suomalainen kameran edessä. Luottamuksen ja turvallisen ilmapiirin luonti on kuvausten aluksi tärkeää. 

”Monia ahdistaa aluksi ja tunnelma voi olla jännittynyt, mutta oma rauhallisuus ja selkeät ohjeet auttavat rentouttamaan tunnelmaa”, valokuvaaja kertoo.

Parhaat reaktiot syntyvät kuvaushetkellä ja kuvausasennot voivat yllättää kuvattavan.  Kuvaukset voivat auttaa pääsemään yli oman kehon epävarmuuksista.  Naiset kehuvat keskustelupalstoilla boudoir-kuvauksia voimaannuttaviksi. Kuvaushetki voi olla naiselle korjaava ja helpottaa eteenpäin oman kehon hyväksymisen tiellä.

”Kuvaukseen tullessa asiakasta saattaa ahdistaa kaksoisleuka tai vatsa, mutta lopullisen kuvan nähtyään ne eivät olekaan enää ongelma. Välillä käy niin, että asiakas ei ole tunnistaa itseään kuvasta. Liikutuksen kyyneleitäkin on tirautettu”, Maunu valaisee kuvausten vaikutusta.

Kuva: Laura Maunu Photography
Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*