Asiakkaat kireämpiä joulun alla

Sokoksen sisustus-osasto myy hyvin ennen joulua.
"Sokoksen sisustus-osasto myy hyvin jouluan alla", kertoo Taru Inkiläinen. Kuva: Aki-Petteri Pulkkinen.

Torstaiaamupäivänä lounasaikaan Valkean kauppakeskuksen Sokos Herkussa käy vilinä. Useimmat ihmiset kantavat vähäisiä ostoksiaan käsissään ja suuntaavat kassalle.

Ihmiset käyttävät kunnioitettavasti kasvomaskeja, ja vain harvalta se uupuu. Tunnelma kaupassa on rauhallinen. Myyjät ovat ystävällisiä ja täynnä tarmoa. 

Vaikka asiakaspalvelijat ovat ystävällisiä ja aina valmiita auttamaan, heidän kehonkielestään ja vastauksistaan asiakkaille huomaa kiireen painavan. Liikkeeseen on todennäköisesti tullut yön aikana kuorma, sillä täysiä rullakoita on lähes joka toisen hyllykön välissä. 

Herkun myyjä Heidi Tauriainen on yksi rullakkoja purkavista asiakaspalvelijoista. Hänellä on jopa aikaa vastata muutamaan kysymykseen. 

Verkkomedioissa on pyörinyt viime aikoina useampikin julkaisu, jossa on puhuttu asiakkaiden käytöksestä asiakaspalvelijoita kohtaan – eikä positiivisessa mielessä. Tauriainen on kuullut ilmiöstä, mutta kertoo asiakkaiden olleen heidän liikkeessään yleisesti hyväntuulisia. 

“En ainakaan meidän liikkeessämme ole huomannut, että asiakkaat olisivat mitenkään kärtyisiä tai ilkeitä. En ole myöskään kuullut kollegoilta huonoja kokemuksia”, hän toteaa. 

Tauriainen on kiitollinen asiakkaille runsaasta maskien käytöstä ja siitä, että ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän verkkokauppaan. 

“Iso kiitos asiakkaille, hyvin ovat pitäneet maskeja. Verkkokaupan myynti on kasvanut valtaisasti, mikä luonnollisesti ehkäisee mahdollisia altistumisia ja väen paljoutta yleisesti”, hän kiittää.

Vaatekaupassa äkäinen tunnelma

Herkkua kaksi kerrosta ylempänä sijaitsee Sokoksen miesten muoti -osasto, jossa näkemykset ovat erilaisia. 

Vaatekaupan käytävillä vaeltaa tyylikkäästi pukeutuneita ihmisiä etsiessään itselle sopivaa uutta talvitakkia tai mahdollisesti joululahjaksi suunniteltua puseroa. 

Valkean Sokoksessa koko sen olemassaolon ajan työskennelleen Taru Inkiläisen mukaan asiakkaiden kireys on ajoittain jopa käsin kosketeltavissa. 

“Korona ja joulu stressaavat kyllä ja sen näkee – ja kuulee. Korona varmasti pelottaa ihmisiä, jonka takia heillä on paha olla ja se kiukku puretaan sitten meihin” 

Myyjät kuulevat usein olevansa sieltä itsestään. 

“Me ollaan aika monesti perseestä”, Inkiläinen muotoilee. 

Inkiläinen muistaa elävästi erään tarinan, joka sattui lähimenneisyydessä. 

“Eräs herrasmies tuli hakemaan pukua, eikä meillä ollut tätä kokoa juuri silloin saatavilla. Saimme kuulla sen jälkeen, kuinka kummallista meidän toimintamme on ja kuinka huonoja me myyjät olemme. Ei siinä auta kuin niellä ja todeta, että ´tilataan´”, hän muistelee. 

Hyvät puheenlahjat taitava myyjä kertoo, että kaikesta huolimatta asiakkaiden auttaminen saa hyvälle tuulelle. 

“Vaikka sitä negatiivista palautetta tulee, niin kyllä se paras juttu tässä työssä on, kun saat asiakkaan paremmalle tuulelle”, Inkiläinen päättää. 

Taru Inkiläinen kertoo asiakkaiden olleen huonotuulisia korona-aikana ja ennen joulua.
Taru Inkiläinen kertoo asiakkaiden olleen huonotuulisia korona-aikana ja ennen joulua. Kuva: Aki-Petteri Pulkkinen.
Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*