Aidon joulukuusen suosio pitää pintansa

Oikean joulukuusen hankintaan houkuttaa muun muassa tunnelmaa tuova autenttinen tuoksu. Kuva: Pexels.com

Vinkka News otti selvää, käykö aidon joulukuusen kauppa entiseen malliin, vai ovatko esimerkiksi nykyaikaiset muovikuuset vieneet markkinaosuutta. Kysyimme asiasta paikalliselta joulukuusia myyvältä perheyritykseltä.

Viidentoista kilometrin päässä Oulun keskustasta sijaitsevassa Kellon Kuusi -nimisessä yrityksessä on täysi tohina päällä. Ensiksi soitettuun numeroon vastaa kiireisen kuuloinen ja hengästynyt mies, joka pyytää ottamaan yhteyttä myöhemmin, koska ei kerkeä vastaamaan kysymyksiin asiakaspalvelutilanteen ollessa päällä.

Toisena vastaa perheyrityksessä työskentelevä Jani Alakangas. Kiireestä huolimatta häneltä liikenee haastatteluun pari minuuttia. Tuona aikana selviää, että kauppa käy ja on tasaisessa kasvussa. Tarkkoja lukuja joulukuusien myyntimääristä hän ei osaa äkkiseltään kertoa, koska myyjiä on useita ja kuuset haetaan asiakkaan kanssa aina suoraan metsästä. Vuotuisen myynnin kasvun hän kertoo olevan noin 10-15 prosenttia, mikä noudattaa edellisvuosien trendiä.

”Mainostaa ei sen kummemmin tarvi, eikä kannatakkaan, koska sen jälkeen joutuu myymään asiakkaille ei oota”, Alakangas toteaa.

Tulevaisuudennäkymät kuusimyynnissä ovat valoisat. Alakankaan mukaan he keskittyvät toiminnan kehittämiseen ja yrityksessä ollaankin suorittamassa hallittua laajentumista.

Aito kuusi, tyytyväinen puoliso

Oulun Haukiputaalla asuva Petteri Kukkola, 27, kertoo, että nyt on ensimmäinen joulu, kun hänen perheessään koristellaan aito joulukuusi. Syyksi hän sanoo, että puoliso halusi tänä jouluna ensimmäistä kertaa oikean kuusen.

Aidon kuusen valintaan vaikuttaa muun muassa kuusesta lähtevä tuoksu, mikä tuo olohuoneeseen lisää joulun tunnelmaa. Aikaisempina jouluina Kukkolan perheessä on käytetty muovikuusta. Tosin kolmen pienen lapsen isänä hän uumoilee, että mahtaa olla ensimmäinen ja viimeinen joulu, kun aito kuusi heille hankitaan. Tällä hän viittaa esimerkiksi variseviin neulasiin ja siihen, että aidonkaan kuusen koristeet saavat tuskin olla rauhassa.

Oululaisen Jere Inkiläisen, 24, kotiin on myös tulossa aito joulukuusi tänä jouluna. Kuusta ei ole tarvetta ostaa, koska hän aikoo kaataa sen omasta metsästä. Syyksi aidon kuusen hankintaan hän kertoo leikkisästi, että ”emäntä pakottaa.”  

Mika Inkiläinen, 33, Sievistä taas kertoo, että heidän talouteensa ei kuusta tule. Perusteluna kuusettomuuteen on, että perheessä on toistaiseksi vain kaksi aikuista.

”Tunnelman luonti ja vaivannäkösuhde on joulutunnelman kysyntään nähden epäedullinen”, Mika Inkiläinen sanailee.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*