Joululahjakeräys järjestetään Oulun ammattikorkeakoulussa

Keräykseen voi viedä lahjoja kaikenikäisille. Kuva: Pexels

Oulun ammattikorkeakoulussa järjestetään joululahjakeräys vähävaraisille oululaisperheille ja yksinasuville. Keräykseen toivotaan valmiiksi paketoituja, hyvälaatuisia kierrätystavaroita. Oulun ammattikorkeakoulu ja opiskelijakunta OSAKO tekevät keräyksessä yhteistyötä Suomen Punaisen Ristin Oulun osaston kanssa. 

Keskiviikkona ennen puoltapäivää Linnanmaan kampuksen keräyspisteelle on tuotu jo lähes kymmenen huolitellun näköistä lahjapakettia. Pakettien kylkeen liimatuissa nimilapuissa lukee lahjansaajan ikä ja sukupuoli.

‘’Kierrätystavaran lahjoittaminen on myös opiskelijoille sopiva tapa auttaa. Keräyksen järjestäminen kouluympäristössä voi kannustaa etenkin nuoria osallistumaan’’, arvelee OSAKOn hanketyöntekijä Lea Rathje

Yhteistyöllä vuosien historia  

Oulun ammattikorkeakoulussa laatupäällikkönä työskentelevä Sari Ahvenlampi koordinoi tapahtumaa jo kolmatta kertaa. Yhteistyö ammattikorkeakoulun ja Punaisen Ristin välillä on kuitenkin alkanut jo vuosia aiemmin.  

‘’Mielestäni ammattikorkeakoulun osallistuminen keräykseen osoittaa vastuullisuutta. On tärkeää, että tehdään yhdessä se mitä voidaan’’, Ahvenlampi toteaa.

Myös OSAKOn pääsihteeri Tapio Korhonen pitää ammattikorkeakoulun osallistumista keräykseen merkityksellisenä. Hän kokee, että käytännön tasolla toteutettava keräys on matalan kynnyksen tapa auttaa.

Apu tulee tarpeeseen

Tavoitteena on kerätä 300 pakettia, kuten myös aikaisempina vuosina. Rathje ja Korhonen haluavat molemmat uskoa siihen, että tavoitteeseen päästään. He itsekin suunnittelevat osallistuvansa keräykseen. Lahjat kerätään päivittäin keräyspisteeltä ja keräyksen päätyttyä Punainen Risti toimittaa lahjat eteenpäin.

‘’Lopulta Punainen Risti jakaa lahjat järjestämässään vuosittaisessa joulujuhlassa. Etenkin hintojen kallistuttua kaikki apu on tärkeää, kun rahahuolet vaivaavat myös keskituloista väestöä. Keräyksestä saatu joululahja saattaa olla ainoa lahja, minkä vähävarainen ihminen saa’’, Ahvenlampi selittää.

Keräyspisteet löytyvät Linnanmaan ja Kontinkankaan kampusten pääauloista. Keräys kestää joulukuun 9. päivään asti. 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*