Rotuaarin jouluvalot sytytetään perjantaina – kävelykadun joulutorilla nähdään ohjelmaa läpi joulukuun

Rotuaarin lava on täynä ohjelmaa tänä viikonloppuna. Perjantai avaa rotuaarin joulutapahtumat jouluvalojen sytytyksellä. Kuva: Jaakko Koivukangas

Rotuaarin aukion valtaa joulutunnelma, kun kävelykadun jouluvalot sytytetään taas tämän viikon perjantaina kello 18. Joulukadun avajaisissa juhlitaan jouluvalojen sytytyksen lisäksi sirkusesityksellä, joulupukin vierailulla sekä kuoro- ja lauluyhtyeen esityksillä.

Avajaisten jälkeisenä viikonloppuna nähdään Rotuaarilla myös tiernapoikakisat, jotka kestävät lauantaista sunnuntaihin. Tapahtumat eivät lopu siihen, sillä joulukuun 10.päivä avattavien myyntikojujen yhteydessä tullaan pitämään kaksi viikkoa erilaista jouluista ohjelmaa.

Oulun Liikekeskus ry:n toiminnanjohtaja Leena Vuotovesi on tyytyväinen siihen, että tapahtumia saadaan taas Rotuaarille. Yhdistys vastaa Oulun keskustan katujen ja kauppatorin myyntipaikkojen sekä Rotuaarin esiintymislavan vuokraamisesta. Yhdistykseen kuuluu myös useita keskustassa vaikuttavia yrityksiä.

Vuotoveden mukaan joulutorin ohjelmaan on suunniteltu musiikkia kuorolaulusta räppiin sekä runonlausuntaa, myös joulupukki on useampana päivänä tavattavissa. Joulutori avataan kaupunginjohtajan tervehdyksellä ja ensimmäisille kävijöille on varattu ilmaiset glögit ja piparit. Tarkempi ohjelmisto julkistetaan myöhemmin.

Lattialämmitys sulattaa keskustan kävelykadun lumet nopeasti. Kadun ylle ripustetut valot tuovat kaduille joulutunnelmaa. Kuva: Jaakko Koivukangas

Vuonna 2020 avajaisista ja muista joulutapahtumista pidettiin välivuosi pandemiatilanteen vuoksi. Vuotoveden mukaan Oulun koronatilanne on otettu huomioon tämän joulun tilaisuuksissa. ”Suositusten, ohjeistusten ja tartuntalain mukaan mennään. Meidän tapauksessa olemme ulkotapahtuma joten meitä ei koske sisätilarajoitukset. Avajaisissa on käsidesipisteitä, ohjeistuksia ja järjestyksenvalvojia paikalla ja ihmisiä kannustetaan pitämään turvaväliä.”

Rotuaarin tapahtumalavaa pystyy varaamaan ilmaiseksi erilaisiin tapahtumiin. Vuotovesi toivoo, että myös opiskelijat ottaisivat lavan haltuun esityksillään.

Keskustassa asioinut Salla ei ollut tietoinen huomisesta avajaistilaisuudesta. Vaikka hän ei sinne ehdi niin joulutori on kuitenkin mukava perinne jossa tulee käytyä joka vuosi. ”Joulutori aina kiinnostaa ja varsinkin jos siellä on jotain tapahtumaa.”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*