ODL:n KortteliKohtaamisissa jouluinen tunnelma

Joulukuusihaitari-kortit olivat suosittuja askartelijoiden keskuudessa. Kuva: Reetta Salmela

Oulun Diakonissalaitoksen KortteliKohtaamisessa askarreltiin tänään erilaisia joulukortteja ja ikkunakoristeita.

”Joulukortit menevät eteenpäin Kotihoidon kautta yksinäisille vanhuksille. Esimerkiksi viime vuonna askartelimme 400 joulukorttia jaettavaksi Siskoille ja Simoille ja paljon villasukkia Oulun Yliopistollisen sairaalan vastasyntyneiden osastolle,” korttelikohtaamisia Hoivapajalta pitämässä oleva Minna-Mari Hedman kertoo.

Vuosi täynnä erilaisia kohtaamisia

Korttelikohtaamiset on aloitettu yli vuosi sitten marraskuussa, Startin ja Hoivapajan toimesta. Kohtaamishetkiä pidetään joka torstai.

Aktiviteetteja suunnitellaan kävijöiden toiveiden mukaisesti ja vuodenaikoihin sopiviksi. Ensimmäisen vuoden aikana on kerennyt olla monenlaisia aktiviteetteja.

”Meillä on ollut muun muassa bingoa, musavisoja, erilaisia retkiä, on käyty katsomassa taidenäyttelyä ja paljon muuta. Tällä viikolla meillä voi askarrella joulukortteja ja erilaisia ikkunakoristeita,” Hedman avaa.

Hedman kertoo tapahtuman idean kummunneen halusta tarjota varsinkin yksinäisyydestä kärsiville ikäihmisille paikka, jossa voi tavata muita ihmisiä ja saada mielekästä tekemistä kerran viikossa. Korttelikohtaamisten pääideana on ehkäistä yksinäisyyttä, jota usein esimerkiksi eläkeikäiset ja yksin asuvat ihmiset kokevat arjessa.

Kävijämäärät ovat vaihdelleet runsaasti

Hedmanin mukaan kävijämäärät riippuvat ihan viikosta ja aktiviteetista.

”Ihan yhdestä kymmeneen on ollut, joskus enemmän, joskus vähemmän.”

Hän kertoo, että kesällä pidetyt retket vetivät paljon ihmisiä puoleensa. Varsinkin valokuvausretki Pikisaareen syyskuun alussa oli Hedmanin mukaan menestys.

”Näihin tapaamisiin on muodostunut sellainen pieni aktiivisten kävijöiden joukko, joita näkee täällä usein. Toisaalta myös uusia kasvoja käy tutustumassa toimintaan viikoittain.”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*