Luistelukenttiä avataan Oulussa mahdollisuuksien mukaan

Sääolosuhteet vaikuttavat luistelukenttien kuntoon. Kuva: Unsplash

Oulussa on jo käytössä muutamia luistelukenttiä, ja uusia jäädytetään, mikäli sää sallii. Pakkaspäivien vähäinen määrä on aiheuttanut haasteita kenttien jäädyttämisessä.

Luistelukenttien kunnossapidon kartan mukaan käytössä ovat esimerkiksi Kaakkurin kenttä ja kaukalo, Kiimingin kenttä sekä Tupoksen urheilukentän kaukalo ja jääalue.

Urheilukeskuksista esimerkiksi Raksilan, Castrenin, Niittyaron ja Lintulan jääkentät ovat käytössä.

Pakkasia tarvitaan

Haukiputaan alueen ulkoliikuntapaikkojen työnjohtaja Tuomas Orava kertoo, että kenttiä on saatu avattua ympäri Haukipudasta.

’’Jos nyt tulisi pakkasta, niin saataisiin tehtyä paksu alkujää muillekin kentille. Jatkossa sitten riittäisi pintakunnostuksen tekeminen’’, Orava selventää.

’’Aamut ovat hyviä jäädytysaikoja, erityisesti tänään ja huomenna. Kun katsotaan, että kenttä on turvallinen, se kirjataan järjestelmään. Käytössä olevan kentän tunnistaa siitä, että siellä on valot päällä’’, Orava ohjeistaa.

Luistelukenttien aukiolo riippuu säästä

Oulun kaupungin verkkosivustolla olevan luistelualueiden infon mukaan normaalisti urheilukeskusten luistelualueet ovat yleisölle avoinna joulukuun alusta maaliskuun loppuun. Muita kenttiä voi käyttää joulun ajasta maaliskuun loppuun.

Infon mukaan Oulun kaupungin sivustolla ilmoitetaan, mikäli kenttiä joudutaan sulkemaan turvallisuussyistä, sillä sääolosuhteet vaikuttavat liikunta-alueiden kuntoon.

Esimerkiksi eilen kyseisellä sivustolla ilmoitettiin, että pehmenneiden jäiden vuoksi suljettuina olivat Maikkulan Lintulan, Niittyaron ja Castrenin urheilukeskukset.

Luistelukenttien tilanteita ja kuntoa voi seurata kunnossapidon seurantajärjestelmästä.

Lähteet:

Oulun kaupunki

Luistelukenttien kartta ja kunnossapidon seurantajärjestelmä

Oulun kaupunki: Info luistelualueista

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*