”Tässä ei ole hintalappua, se on varmaan ilmainen” – kassavitsailu herättää monenlaisia tunteita

Kuva: Pixabay

Kassoilla tapahtuva sutkauttelu on tuttua monille, kaikkein eniten tietenkin myyjille. ”En tarvitse kuittia, ei mene verotukseen” ja ”tässä ei ole hintalappua, joten tämä on varmaan ilmainen”, saavat monen ihokarvat nousemaan pystyyn, mutta ymmärtäjiäkin on.

Janina Tapani on ollut ruokakaupassa töissä kahden ja puolen vuoden ajan. Tapani sanoo, että joskus heitot ja vitsit saattavat piristää heikosti alkanutta päivää.

”Jotkut ovat luonteeltaan sellaisia, että he höpöpttävät hirveästi. Ei se toisaalta haittaa mitään. Siitä tulee itsellekin mukavampaa tuossa kassan takana, kun ihmiset eivät ole niin tosikkoja. Siinä ei sitten haittaa, vaikka sattuisi itsellekin joku virhe. Jos itsellä on ollut tosi hankala aamu ja tulee töihin, niin saattaa olla sellainen olo, että tästä ei tule mitään. Yleensä asiakkaat saavat minut sitten paremmalle päälle”, Janina Tapani kertoo.

Kaikkia heittoja ei voi sulattaa

Kassatilanne saattaa olla monelle asiakkaalle erittäin jännittävä ja hermostuttava tilanne. Sellaisissa tilanteissa Tapani suhtautuu heittoihin normaaliakin myötämielisemmin.

”Uskon, että tilanteet ovat joillekin erittäin hankalia. Kun näkee selkeästi sisäänpäin kääntyneitä ihmisiä, niin siinä vaiheessa yrittää tukea asiakasta. Ei halua, että asiakkaalle jää huono fiilis kaupassa käynnistä”, Tapani kertoo.

Aivan kaikkia heittoja Tapani ei kuitenkaan sulata, ja hänen kohdallaan raja menee henkilökohtaisuuksissa, joita välillä tulee.

”Siinä vaiheessa, kun asiakas heittää mulle vitsiä, että ”hei sä unohdit sun puhelinnumeron tästä kuitista”, niin siinä vaiheessa alkaa vähän kiristyttää hampaita. Mutta yleisesti läpänheitto ei ärsytä”, Tapani sanoo.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*