Oulun Pyrintöön liittyi olympiatason urheilijoita – ”Hyödyttää molempia osapuolia”

Oulun Pyrintö vahvistui neljällä yleisurheilijalla. Kuva: Pixabay

Urheiluseura Oulun Pyrintö on saanut jäsenikseen neljä uutta urheilijaa. Keihäänheittäjät Oliver Helander, Janne Läspä ja Anni-Linnea Alanen sekä pituushyppääjä Kristian Pulli siirtyivät seuraan hakemaan kovempaa lajimenestystä.

Oulun Pyrinnön toiminnanjohtaja Hanna Uusitalo kertoo, että urheilijoita ei tarvinnut houkutella liittymään seuran jäseniksi.

”Emme kyselleet heitä liittymään. He olivat itse yhteydessä Oulun Pyrintöön tukijoukkojensa kanssa ja kertoivat, että ovat kiinnostuneita seurasta, ja siitä se lähti sitten etenemään”, Uusitalo toteaa.

Uusitalo kertoo, että yhteistyö uusien nimien kanssa hyödyttää varmasti molempia osapuolia. Syyksi nelikon liittymiselle hän veikkaa seuran kunnianhimoista tavoitetta päästä jäseniensä kanssa huipulle.

”Pyrinnöllä on ollut hyvä ja selkeä viesti siitä, että olemme huippu-urheiluseura. Sen avulla rakennamme kokonaisuutta. Uskomme ja satsaamme huippu-urheiluun nyt ja tulevaisuudessa.”

Seura on iloinen saadessaan lisää vahvoja urheilijoita riveihinsä, vaikka suuria nimiä löytyy jo ennestäänkin.

”Pikajuoksupuolella meillä on esimerkiksi Samuel Purola, ja myös Tero Pitkämäki on valmentajana nelikon taustajoukoissa”, Uusitalo mainitsee.

Uusitalon mukaan uutuusnelikon merkitys seuralle on suuri, ja etenkin tulokkaiden omien lajiryhmien suhteen on tapahtumassa kehitystä. Lajiryhmät ovat monipuolistuneet, ja nelikon liittymisen myötä uusia mahdollisuuksia avautuu heitto- ja hyppyryhmän muodossa ensi vuonna.

Uusitalon mukaan lisää urheilijasiirtymiä Oulun Pyrinnölle ei ole kuitenkaan vielä näkyvissä.

”Tällä hetkellä merkittäviä siirtoja ei ole lähitulevaisuuden kannalta tiedossa, mutta tämä seura toimii sillä periaatteella, että olemme kaikille avoimia ja kaikille annetaan mahdollisuus, olipa kyseessä huippu-urheilija tai erityisliikkuja.”

Nelikon liittymisen seurauksena seura kokee olevansa entistä vahvempi. Tulevaisuudessa halutaan panostaa erityisesti nuoriin ja valmennusosaamisen kehittämiseen, mutta Uusitalo pitää kaikkia seuran osa-alueita yhtä tärkeinä.

”Pyrimme panostamaan erityisesti valmentajuuden täsmäosaamiseen ja kehittämiseen sekä nuoriin huippu-urheilun lisäksi, mutta Oulun Pyrintö on jatkossa entistä monipuolisempi ryhmä. Yhden seuran on mahdollista muodostaa lähde monipuoliselle liikunnalle, ja siitä pyrimme jatkossakin pitämään kiinni.”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*