Kaleva: 98-oktaanisesta bensiinistä maksetaan nyt jopa kaksi euroa litralta Pohjois-Suomessa

Kuva: Pixabay

Oulunsalolainen Mika Kankainen kauhisteli Kalevan haastattelussa keskiviikkona bensan hintaa Oulunsalon Shellillä. 95-oktaaninen menovesi kustansi 1,858 euroa litralta. Tiistaina bensa oli jopa kalliimpaa, 1,909 euroa. Kankaisen vapaa-ajan autoilun määrä vähentyy polttoaineen korkean hinnan vuoksi.

”Työssä on vielä pakko kulkea autolla. Matkaa on kymmenen kilometriä suuntaansa ja työmatkoihin menee vuoden mittaan paljon kilometrejä pitkin pitäjiä”,  

Polttoaineen hinnan tasoon vaikuttavat globaalit öljymarkkinat, valuuttakurssit ja paikallinen kilpailu. Nesteen Suomen asemaverkoston vastaava johtaja Katri Taskinen kertoo Kalevan haastattelussa korona-ajan tuoneen bensan hintaan suuria muutoksia.

”Raakaöljyn hinta laski poikkeuksellisen alas hyvin nopeasti koronan alussa ja on sen jälkeen noussut. Kesän jälkeen globaalin talouden kasvu rajoituksia purettaessa ja rokotusten edistyessä on nostanut hintaa.”

Liikenteen määrä on kasvanut Euroopassa korkeammaksi kuin ennen koronaepidemiaa. Lisääntynyt liikenne vaikuttaa Taskisen mukaan myös hintaan.

”Kuluttajan näkemiä pumppuhintoja katsottaessa täytyy muistaa 60 prosenttia polttoaineen hinnasta olevan veroa. Kymmenen vuotta sitten hinnan rakenne on ollut erilainen.”

Kaleva: Pohjois-Suomen bensapumpuilla hirvitellään jopa kahden euron litrahintoja – Nesteen ja St1:n mukaan bensassa maksavat nyt poikkeusolojen loppuminen ja veron nousu

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*