OYY:n edustajistovaaleissa äänestettiin ennätyksellisen aktiivisesti

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan uusi edustajisto valittiin 3. marraskuuta. Kuva: Jaakko Koivukangas

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan vuoden 2021 edustajistovaaleissa nähtiin reipasta äänestysaktiivisuuden nousua, kun äänestysprosentti kohosi viime vaalien 29,4 prosentista 39 prosenttiin. Äänestysaktiivisuus oli korkein sitten vuoden 1979.

Vilkkaaseen äänestysmäärään uskotaan vaikuttaneen niin kasvanut ehdokasmäärä, äänestyksen siirtyminen opiskelijoiden käyttämään mobiilisovellus Tuudoon. Yhtenä vaikuttavana tekijänä nousi esiin myös opiskelijoiden kiinnostus vaikuttaa pinnalla olevaan keskustakampushankkeeseen.

Vaalien selkeimmäksi voittajaksi julistautui Poikkitieteellinen vaalirengas, joka kasvatti paikkamääräänsä edustajistossa neljällä edustajalla. Suurimman paikkamäärän ansaitsi Tekniikan ja Talouden vaalirengas 11 paikalla, joka on kolme paikkaa vähemmän kuin edelliskaudella. 

Tekniikan ja Talouden vaalirenkaasta edustajistoon valittu kauppatieteen opiskelija Minttu Varis on erittäin iloinen suuresta äänestysprosentista ja arvelee helpommalla äänestyskanavalla olleen asiaan huomattavaa vaikutusta.

”Minusta on tosi tärkeää, että äänestysprosentti on suuri, jotta edustajisto on oikeasti ylioppilaskunnan näköinen ja sinne saadaan paljon erilaisia tyyppejä mukaan”, kolmatta vuotta Oulun yliopistossa opiskeleva Varis painottaa.

Vaalien ääniharavana toimi Kokoomus-vaaliliiton edustaja Eerik Silvén 114 äänen turvin.

OYY: OYY:n edustajistovaaleissa korkein äänestysaktiivisuus sitten vuoden 1979

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*