Joulusesongin erilaiset glögiuutuudet löytävät tiensä suomalaisten koteihin

Alko myi lokakuussa 2021 yli 64 tuhatta litraa glögiä. Kuva: Toni Keränen

Joulusesongin alkaessa glögit rantautuvat kauppoihin jo hyvissä ajoin. Perinteinen talvijuoma on noudattanut jo satoja vuosia tuttua jouluisesti maustetun puna- tai valkoviinijuoman reseptiä. Vähitellen ruokakauppojen sekä Alkon hyllyille on ilmestynyt myös kokeilevampia glögejä. 

Erilaisia glögejä löytyy Alkon tämän vuotisesta valikoimasta runsaasti. Täysin uusina tuotteina valikoimaan on saapunut esimerkiksi punaviinipohjainen kolan ja kanelin makuinen glögi, joka erikoisuudessaan houkuttelee tutustumaan tuotteeseen. 

”Maultaan se on hieman Dr. Pepper- juoman tyylinen. Sitä on mennyt ihan hyvin kaupaksi, mutta se on tosiaan hieman erikoisempi tuote”, Oulun Raksilan Alkon myyjä kuvailee.

Toinen sesongin uutuustuotteista on suklaan ja pähkinän makuinen punaviiniglögi, jonka valmistajalta on nähty menneinä vuosina esimerkiksi rocky road -leivonnaisen makuista glögiä.

Tuttujen glögivalmistajien Lignell & Piispasen sekä Blossan vuosikertaglögit ovat vuodesta toiseen Alkon valikoiman kestosuosikkeja. Lignell & Piispasen Loimu-glögi mukailee perinteistä joulumaustettua punaviiniglögin kaavaa, kun taas Blossa 21 -glögi on inkiväärin maulla varustettu valkoviiniglögi. 

Alkon myyjän mukaan tämän vuoden kysytyin glögijuoma on Valkian valmistama valkoviinipohjainen Talviomena.

”Se on ollut niin suosittu, että tuskin saamme sitä täksi vuodeksi enää enempää.”

Useissa Alkon valikoimaan kuuluvissa glögeissä on perinteiseen glögiin verrattuna vähemmän alkoholia. Monet glögit, kuten myös suosittu Talviomena, on alkoholitilavuusprosentiltaan alle kymmenprosenttista. 

Täysin alkoholittomat vaihtoehdot ovat myös olleet kuluttajien suosiossa. Alkossa alkoholittomien glögien lippulaivana on Marjajaloste Meritalon valmistama Ystävän glögi. Ruokakauppojen valikoimasta löytyy nykyään perinteisen Marlin punaisen lisäksi Alkon tavoin erilaisia alkoholittomia vaihtoehtoja, kuten Gin & Tonicin makuinen ruotsalainen vaalea glögi.

Ruokakaupoissa on miedompivahvuisten viinien rinnalla myös miedompia versioita perinteisistä alkoholia sisältävistä glögeistä. Mietoja viinipohjaisia glögejä on kattava valikoima, joista osa on perinteisten glögivalmistajien tuottamia. Kaupoissa myytävät glögit mukailevat maullaan Alkossa myytäviä vahvempia versioita.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*