Hiihtolajien maailmancupin avausviikonloppu tuttuun tapaan Kuusamon Rukalla – oululaiselle Niilo Moilaselle aikuisten maajoukkuedebyytti

Niilo Moilanen tekee maajoukkuedebyyttinsä tänä viikonloppuna Rukalla. Kuva: Touho Häkkinen

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup-kiertue käynnistyy jälleen Kuusamon Rukalta. Kauden avaustapahtuma on järjestetty Rukatunturin alueella aina vuodesta 2002 lähtien. Viikonlopun aikana maastohiihdossa ja yhdistetyssä nähdään kolme henkilökohtaista kilpailua ja mäkihypyssä hypätään kaksi suurmäen kilpailua.

Suomen Hiihtoliitto nimesi kotiladuilleen kuusi urheilijaa miesten ja naisten maajoukkueisiin sekä neljä kansallisen ryhmän urheilijaa. Lisäksi alle 23-vuotiaiden kiintiönä on kaksi hiihtäjää. Joukkueet nimettiin erikseen sprintti- ja normaalimatkoille.

Yksi miesten sprinttimaajoukkueeseen nimetty urheilija on oululainen Niilo Moilanen, 20, joka voitti viime helmikuussa ensimmäisenä suomalaisena nuorten MM-hiihdoissa miesten sprinttikultaa. Nyt nuoren lupauksen edessä siintää maailmancup-debyytti avauspäivän perinteisen hiihtotavan sprintissä.

“Hienoa päästä mukaan maailmancupiin. Kokonaisuudessaan fiilikset ovat hyvät, sillä tämä oli selkeä tavoite tälle kaudelle”, Moilanen innostuu. Treenikaudella rasitteena oli polven rasitusvamma sekä varusmiespalveluksen suorittaminen, mutta kompromisseista huolimatta Moilanen lähtee tyytyväisin mielin kohti uutta kautta. 

Helmikuussa nuorten MM-hiihdoissa saavutettu voitto oli miehelle itselleen pieni yllätys, mutta se antoi voimaa jatkaa kohti tavoitteita. “Haluaisin päästä kunnolla kiertämään maailmancupia. Pitkän tähtäimen tavoitteena siintää vuoden 2026 talviolympialaisten perinteisen sprintti”, Moilanen kuvailee. Itsevarma nuori myöntää kuitenkin nälän kasvavan syödessä ja tavoitteena on kisaedustuksen lisäksi myös menestyminen.

Nopea ja räjähtävä sprinttilupaus kannustaa yleisöä saapumaan Rukalle nauttimaan laadukkaasta talviurheilukattauksesta. Viikonlopun aikana laduilla ja hyppyrimäessä nähdään kestomenestyjiä kokeilemassa alkukauden virettään, vaikka kauden päätavoitteeseen on vielä aikaa.

Rukalta lähtölaukaus olympiakauteen

Rukan avausviikonlopun jälkeen kilpaillaan kahdeksan maailmancup-viikonloppua ennen Pekingin talviolympialaisia, joiden on määrä alkaa helmikuun alkupuolella. Olympialaisten jälkeen kisakalenterissa on vielä Lahden perinteisten talvikisojen lisäksi kolme kisaviikonloppua ja maailmancupin päätös järjestetään Venäjän Tyumenissa maaliskuussa.

Kestävyysurheilu: Hiihdon maailmancupin kalenteri

Ruka Nordic: Pohjoismaiset lajit kokoontuvat Rukalla – Suomen joukkueet Ruka Nordiciin nimetty

Yle: Nuorten maailmanmestari Niilo Moilanen lyö kaikki valtit sprinttiin – ”Ura ei välttämättä kehity lineaarisella käyrällä”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*