Poliittinen lakko vaikuttaa oululaisten arkeen

Lakko vaikuttaa bussien aikatauluihin. Kuva: Anni Korpela

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto eli JHL järjestää tänään poliittisen lakon. Lakkokohteet sijoittuvat pääkaupunkiseudusta Lappiin saakka.

JHL:n lakot ovat osana Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön eli SAK:n Painava syy -kampanjaa. Ammattiliitto on järjestänyt tämän syksyn aikana lukuisia poliittisia lakkoja, vastustaakseen hallituksen epäreilua politiikkaa.

Ammattiliiton lakko vaikuttaa huomattavasti julkiseen liikenteeseen, koulujen ruokailuihin, julkisten tilojen siivoukseen ja liikuntapalveluihin. VR tiedottaa, että junaliikenne pysähtyy lakkopäivänä kokonaan.

Kouluun ei päässytkään bussilla

Oulun seudun liikenteen liikennöitsijä Koiviston Auto Oulu Oy ilmoitti, että lähes 60 prosenttia Oulun seudun liikenteen bussivuoroista jää ajamatta.

Opiskelijat Veera Arponen ja Ella Huotari kertovat lakon haitanneen eniten bussilla kulkemista. Itse lakkoon ja syytä lakkoiluun, eivät opiskelijakaverukset olleet tarkemmin perehtyneet.

”Piti tulla kaverin kyydillä, koska minun bussini ei kulje ja aamulla oli koe, johon oli pakko tulla”, Arponen harmittelee.

Huotarille aiheutti harmaita hiuksia parkkipaikan etsiminen, sillä Oulun yliopistolla on normaalisti todella vähän parkkipaikkoja.

Huotarin mukaan on hyvä, että Suomessa on mahdollisuus lakkoilla, vaikka se vaikuttaa suuresti monenkin arkeen.

Veera Arponen joutui tänään turvautumaan kimppakyytiin. Kuva: Anni Korpela

Kaupasta ei tavara lopu

Kaijonharjun K-supermarketin kauppias Samuel Satomaa on ottanut huomioon mahdolliset lakon aiheuttamat ongelmat.

”Huomenna ei tule kuormaa ollenkaan, koska tänään varastolla ei ole keräilijöitä. Tänään on tullut kahden päivän kuormat. Enemmän tai vähemmän olemme pystyneet ennakoimaan tilannetta”, Satomaa kertoo 

Kuorman suuruuden takia Satomaa on joutunut kutsumaan lisäapua kuorman purkamiseen. Tuotteiden saatavuuteen lakko ei siis vaikuta kyseisessä kaupassa.

Satomaa kertoo, että Postilta on tullut ilmoitus lakon vaikuttavan mahdollisesti postin kulkuun.

”Tänä aamuna tuli kuitenkin viisi säkkiä postia, vaikka odotettiin ettei sitä tule laisinkaan.”

Samuel Satomaa on uusi Kaijonharjun K-supermarketin kauppias. Kuva: Anni Korpela
Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*