Gosupermodel teki paluun – suurin osa käyttäjistä nyt aikuisia

Gosun sisäänkirjautumisnäkymä on tuskin muuttunut alkuperäisestä. Kuva: kuvakaappaus Gosupermodel

2010-luvun nuorten rakastama nettisivusto Gosupermodel teki paluun maanantaina 12. joulukuuta.

Suomessa vuonna 2007 ensimmäistä kertaa avattu Gosupermodel (Gosu) oli suosittu erityisesti 10-15 vuotiaiden keskuudessa. Suuri osa käyttäjistä on nyt aikuisia, jotka ovat odottaneet innolla nostalgisen sivuston paluuta.

Gosussa käyttäjät luovat itselleen oman mallin, jonka saa stailata haluamallaan tavalla. Sivustolla voi esimerkiksi pelata pelejä, julkaista omia lehtiä ja ostaa vaatteita mallille. Sivustolla on myös keskustelufoorumeja, joissa juttelun lisäksi esimerkiksi roolipelataan.

Gosu tarjoaa kaikille jotain

20-vuotias Kaisa Latukka odotti Gosun uudelleenjulkaisua kellon kanssa ja rekisteröityi sivustolle heti sen auetessa. Lapsena Latukka pelasi siellä paljon pelejä ja osti vaatteita mallilleen. Latukka kertoo rakastavansa muotia, ja hänen lempijuttunsa Gosussa on edelleen mallin stailaus.

”Lapsena en oikeastaan viettänyt aikaa Gosun foorumeilla, koska olin ujo eikä minulla ollut oikeastaan sanottavaa. Nyt tutkin kuitenkin innoissani foorumeita ja otan osaa keskusteluun”, Latukka kertoo.

Myös 20-vuotias Inka Haarahiltunen teki käyttäjän uuteen Gosupermodeliin. Haarahiltunen kertoo viettäneensä siellä ison osan lapsuutensa vapaa-ajasta.

”Tuolloin sivuston paras ominaisuus oli sen suuri ja aktiivinen yhteisö. Ilmapiiri oli hyvin mukava ja turvallinen. Jos sivustolla häiriköitiin, ylläpito puuttui siihen pikimmiten”, Haarahiltunen kertoo.

Hän kertoo, ettei ole päässyt vielä kunnolla uudelleenavatun Gosun makuun, sillä sivustolla on ollut ongelmia.

”Välillä nettisivu ei edes aukea, ja muulloin sivusto on vain todella hidas”, Haarahiltunen kommentoi.

Peliyhtiö Momion kehittämä Gosupermodel on lähtöisin Tanskasta, mutta se käännettiin usealle eri kielelle. Uudessa Gosussa ei ole enää erillisiä sivustoja eri kielille, ja pelaajien edellytetään puhuvan englantia. Muun kielen puhumisesta saa sivustolla aika nopeasti varoituksen.

Uudelleenjulkaiseminen ei ole ollut mutkatonta

Kaisa Latukka on huomannut foorumien keskusteluaiheiden muuttuneen vakavampaan suuntaan. Foorumeilla esimerkiksi kritisoidaan ja kyseenalaistetaan Gosua, koska se julkaistiin uudelleen todella nopeasti ja se on edelleen hieman keskeneräinen. Latukan mukaan sivuston foorumeilla puhutaan myös paljon kevyistä aiheista kuten aina ennenkin.

Gosupermodelissa oli alun perin useita pelejä, mutta tällä hetkellä sivustolla on toiminnassa vain yksi peli. Monet gosuttajat ovat tästä harmissaan ja toivovat, että pelit lisättäisiin sivustolle mahdollisimman pian.

Sivusto on kohdannut paljon vaikeuksia uudelleenjulkaisun jälkeen. Tiistaina 13.12. Gosupermodeliin ei päässyt kirjautumaan ollenkaan. Muina päivinä sivusto on ollut hidas ja Gosun piirustuspeli Sketzmo ei ole toiminut normaalisti. Gosupermodel on myös kertonut Instagramissaan, että sivusto ei ole tällä hetkellä HTTPS-suojattu. Osa käyttäjistä on tämän takia huolissaan sivuston turvallisuudesta.

Sivustolle luodut trollikäyttäjät huolestuttavat Inka Haarahiltusta enemmän kuin sivuston kyberturvallisuuteen liittyvät uhat.

”Sivustolla on aika paljon käyttäjiä, joilla on rasistinen nimi. Myös transfobisia ja homofobisia juttuja on näkynyt, mutta onneksi moderaattorit ovat puuttuneet niihin nopeasti”, Haarahiltunen lisää.

Kaikista vaikeuksista huolimatta pelin uudelleenjulkaisu on saanut positiivisen vastaanoton ja Gosupermodeliin on rekisteröitynyt uudelleenjulkaisuviikolla kymmeniä tuhansia käyttäjiä päivittäin.

Lue lisää: 2010-luvun teinityttöjen suosikkisivusto Gosupermodel tekee paluun

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*