Rekrytointimessut Oulun ammattikorkeakoulussa

Kotkantien toimipisteen aluaan oli kerääntynyt hyvin messuväkeä. Kuva: Kalle Haataja

Aktiivinen puheensorina ja väki täyttävät Oulun ammattikorkeakoulun Kotkantien yksikön aulan. Tänään on Energia- ja automaatiopäivä. Se on tekniikan alan opiskelijoille järjestetty rekrytointi- sekä verkostoitumispäivä.

Aulaan on pystytetty energia- ja automaatioalan yritysten esittelypisteitä. Niiden ääreen on kerääntynyt opiskelijoista koostuvaa messukansaa. Makeisia ja esitteitä näkyy ihmisten käsissä. Esittelypisteillä pyörivät esittelyvideot ja erilaiset ilmaisjakelutuotteet. Tunnelma on iloisen kupliva.

Messujen tarkoitus on toimia rekrytointi tapahtumana tekniikanalan opiskelijoille. Toiset etsivät mahdollista harjoittelupaikkaa tai mielenkiintoisia aiheita opinnäytetöihinsä. Valmistumista vaille olevat opiskelijat etsivät seuraavaa etappia ja yritykset tulevia ammattilaisia.

Messujen tunnelmaa

Pian tapahtuman alkamisen jälkeen yritykset saavat esitellä itsensä messuyleisölle sekä Kotkantien Kulturelli-ravintolan asiakkaille. Yritykset saavat niin sanotusti ottaa lavan haltuun ja kertoa omasta toiminnastaan videoiden sekä diaesitysten avulla.

Messuilla mukana on myös Insinööriliitto, joka on Oulun ammattikorkeakoulun kanssa ollut järjestämässä messuja. Se on esittelemässä omaa toimintaansa ja antaa neuvoja muun muassa kesätyöpalkkauksesta. Insinööriliitto on myös tarjonnut sadalle ensimmäiselle kävijälle pullakahvit, mikä on saanut kyllä väen liikkeelle.

Tärkeitä hankkeita

Messujen energia ja automaatio teemaan liittyen Oulun ammattikorkeakoulu järjestää SMARTrenew-hankkeen työpaja. SMARTrenew pyrkii uusiutuvan energian siirtoon ja säilytykseen harvaan asutuilla alueilla muun muassa Suomessa, Norjassa, Islannissa, Irlannissa ja Pohjois-Irlannissa. Näissä kylmän ilmaston ja vähäisen uusiutuvan energian alueilla esiintyy paljon energiaköyhyyttä ja energiaturvan puutetta, jota hanke pyrkii estämään. Oulun ammattikorkeakoulu on sen vetäjä Suomessa.

Työpajan tarkoitus saada ihmisiä ajattelemaan ja keskustelemaan uusiutuvan energian käytöstä sekä varastoinnista.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*