Toripolliisi valvoo remonttia

Toripolliisi ei ole luovuttamassa paikkaansa kauppahallin edessä Kuva: Markku Eilola-Jokivirta

Torilla on rauhallista. Toripolliisi patsastelee kauppahallin edessä, kylki kiinni rakennustyömaata suojaavassa aidassa. Pari kulkijaa liukastelee torin läpi.

Katse kiinnittyy remontissa olevaan kauppahalliin. Torihotellin työmaata ympäröivä aita peittää aittarakennukset kaupungin suunnasta lähestyttäessä. Torilla ei ole talvikunnossapitoa paria kulkureittiä lukuun ottamatta, kauppa-aluetta peittää liukas jäätikkö.

Kaupunki varautui käyttämään kauppahallin peruskunnostukseen ja aittojen muutoksiin reilut viisi miljoonaa euroa. Väistötilojen kustannuksiin kaupunki ei ollut varautunut, joten vuokralla olleet yrittäjät joutuivat hakemaan itse korvaavat tilat remontin ajaksi.

Kauppahallin remontointi alkoi toukokuussa, vaikka ovet suljettiin jo vuoden vaihteessa.  Tästä syystä kauppahallin remontin valmistuminen viivästyy suunnitellusta.

Uudistetun kauppahallin avajaisia päästään toivottavasti viettämään ensi kesän lopulla.

”Kauppahalliin on tulossa uusia toimijoita, entisillä toimijoilla ei ole etuoikeutta myyntipaikoile,” kertoo Oulun liikekeskus ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Hagelberg.

Kauppahallin myyntipaikoille on viime vuoden lopulla valittu kymmenen yritystä. Loppujen myyntipaikkojen kilpailutus järjestetään ensi vuoden alussa.

Torialueesta rakentuu kohtaamispaikka

Syysmarkkinoiden jälkeen torilla on ollut hiljaista. Mereltä puhaltava tuuli pitää torin vielä hetken autiona, mutta jo parin viikon päästä kuusikauppiaat saapuvat torille.

Viime kesänä alkaneet työmaat vähensivät hieman myyntipaikkojen määrää. Tori säilytti silti paikkansa kaupunkilaisten kohtaamispaikkana, josta monet hakivat elämysten lisäksi makunautintoja.

Toria kehitetään vastaamaan paremmin asiakkaiden tarpeita. Viime kesänä vettä ja sähköä toimitettiin ruoan myyntipisteille väliaikaisilla ratkaisuilla, mutta toiveissa on saada kiinteät sähkö- ja vesipisteet ruoan myyjille.

”Myyntipaikat olivat aiempia kesiä paremmin vuokrattuna. Rakennustyömaat olivat päivittäinen puheenaihe, mutta kauppiailta saadun palautteen mukaan niistä ei ollut häiriötä” Hagelberg kertoo.

Kevättalven kaikkia tapahtumia ei ole vielä lyöty lukkoon, ainoastaan Polar Bear Pitching. Tapahtumien järjestämistä saattaa jonkin verran rajoittaa rakennustyömaiden vaatima tavaraliikenne.

Torin käytössä ei ole ollut hiljenemisen merkkejä. Alueen vetovoimaisuuden kehittämistä jatketaan yhdessä tapahtumajärjestäjien, hotellien ja Allas Sea Pool-merikylpylän kanssa.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*