Radio Aallosta naisille suunnattu Me Naiset Radio

Vuonna 2007 perustetun Radio Aallon kanavapaikalla toimii 1.1.2021 alkaen Me Naiset Radio. Kuva: Pixabay

Nelonen Media tiedotti aiemmin tällä viikolla, että neljäntoista vuoden ajan toiminut Radio Aalto korvataan vuoden vaihteessa uudella Me Naiset Radiolla. Tätä ennakoi jo pari viikkoa sitten alkanut muutospyörre, minkä yhteydessä uutisoitiin useamman miespuolisen radiojuontajan tulleen irtisanotuksi.

Alkuviikosta ilmestyneessä Helsingin Sanomien uutisessa Nelonen Media kertoo, että muutoksen on tarkoitus kasvattaa entisestään Me Naisten brändiä, johon tällä hetkellä kuuluu viikoittain ilmestyvä aikakausilehti ja sen digisisällöt.

Uuden radiokanavan ajatuksena on käsitellä nimenomaan naisia koskevia asioita aina kahvipöytäkeskusteluista ”sopivasti sopimattomaan sisältöön” ja energiseen, hyvän mielen pop-musiikkiin. Vaikka Me Naisten päätoimittaja Iina Artima-Kyrki lupaa brändikokonaisuuden olevan sisällöltään ainutlaatuista, oivaltavaa, terävää, informatiivista ja hauskaa, se on jo nyt kirvoittanut huomattavasti keskustelua ympäri sosiaalista mediaa.

Hämmennystä on herättänyt myös radiokanavan nimivalinta, sillä moni muistaa vielä taannoisen, Tampereelle rakenteilla olevan Uros Live -areenan nimestä syntyneen kohun.

Internet pullollaan keskustelua

Yllättäen kovimpia kritisoijia ovat naiset itse. Iltalehden julkaisussa kerrotaan kanavan sisältöä pidettävän sukupuolitettuna ja stereotypisenä. Myös Twitterissä keskustelu käy kiivaana. Esimerkiksi nimimerkillä JohannaKauppin3 esiintyvä Johanna Kauppinen kirjoittaa: ”Mahtavaa! Odotan innolla itseäni kiinnostavia teemoja – kansainvälinen politiikka, kestävä kehitys, talouselämä, teknologian kehitys, avaruusmatkailu. Tuleeko Obaman haastattelu?”

Muita toivottuja aiheita ovat muun muassa sotahistoria, urheilu, etiikka, ekologiset autot, psykologia ja globaalit ilmiöt.

Asian on nostanut esiin myös Havaintoja parisuhteesta -blogia pitävä Sami Minkkinen. Blogin Facebook -sivulla julkaistussa, humoristisessa kirjoituksessa Minkkinen kynäilee: ”Huhujen mukaan studion nurkkaan on kuukausipalkalla palkattu kiintiömies Juha Tapio, joka soittaa naisia kiinnostavien puheiden taustalla voimaballadeja. Juha Tapion työsopimuksessa tosin on kohta, jossa hänet velvoitetaan kuitenkin pukeutumaan tyttöjen värisiin vaatteisiin studion nurkkaan aamuisin tullessaan.”

Hän myös vitsailee kuulleensa huhua vastaavasta miehille tarkoitetusta radiosta: ”Viimeistään keväällä kajahtaa radioaalloille raavaille bensankäryisille äijille suunnattu Radio Jallu -niminen radiokanava. Kanavan perustaja Esko Mörkö sanoo kanavan keskittyvän kaikkeen miehiä kiinnostaviin asioihin ja soittolistalle päätyvän Popedaa, norjalaista kirkonpolttoheviä ja isojen poikien pornolauluja.”

Lähteet:


Helsingin Sanomat: 14 vuotta toiminut Radio Aalto lopettaa vuodenvaihteessa, tilalle tulee Me Naiset Radio

Iltalehti: Me Naiset Radiolle rajua kritiikkiä – etenkin naiset hermostuivat: Myös Uros Live mainittu

Iltalehti: Nelosen juontajapotkujen syy selvisi: Radio Aalto lopettaa, tilalle Me Naiset

Iltalehti: Kolme radiojuontajaa sai potkut – näin Nelosen johto kommentoi

Twitter

Facebook: Havaintoja parisuhteesta -blogin sivusto

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*