Sita Salminen vaihtoi työnsä täysipäiväiseen tubettamiseen

Vloggari Sita Salminen.

Oamkin opiskelijaradion, Radio Distanssin, vieraana käynyt oululainen tubettaja Sita Salminen teki hypyn tuntemattomaan ja lopetti työt keskittyäkseen pelkkään vloggaamiseen. OP:n somevastaavan paikan bloginsa kautta saanut Salminen kokee tubettamisen bloggaamista palkitsevampana tekemisenä.

Huhtikuussa 2016 ensimmäisen videonsa Youtubeen tehnyt Salminen olikin kirjoittanut blogiaan viisi vuotta ennen vlogipäätöksen tekemistä. Parhaimmillaan viisikymmentä päivitystä kuukaudessa saanut blogi alkoi kuitenkin tuntumaan liian vanhanaikaiselta ja innostus tekemiseen hiipui vuosien varrella.

”Tunsin, että en enää tiennyt miten ilmaista itseäni kirjoittamalla. Videokuva antaa kuitenkin niin paljon ihmisestä”. Salminen kertoo myös uutuudenviehätyksen tuoneen uutta inspiraatiota sisällön tuottamiseen.

Myös tubettamisen yhteisöllisyys saa Salmiselta kiitoksia. Salminen mainitseekin tubettajien suurtapahtuman, Tubeconin, myös hienoksi tapahtumaksi, missä ”kirkuvat lapset” eli fanit voivat kohdata idolisoimiaan tubettajia kasvotusten.

Yksi tubettamisessa esiin nousevista eettisistä kysymyksistä käsittelee sisältömarkkinointia. Yhteistyökumppanit ovat huomanneet hyvän tavan hankkia näkyvyyttä ojentamalla bloggareille ja vloggareille ilmaistuotteita tai -käyntejä testattavaksi ja raportoitavaksi. Jo bloginsa aikana Salminen tutustui aiheeseen ja pitääkin mainosyhteistyöstä ilmoittamista tärkeänä.

Jatkossa Salminen aikoo jatkaa vlogiinsa panostamista ja myös tehdä hyvää vloginsa kautta saamallaan näkyvyydellä, mikäli se vain on mahdollista.


 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*