Päivän gallup: Oletko tyytyväinen Oulun kulttuuritarjontaan?

Oulussa järjestetään vuosittain esimerkiksi Lumo-valofestivaali marraskuussa ja Qstock-musiikkifestivaali heinäkuussa. Oulussa järjestetään säännöllisesti kulttuuritapahtumia, kuten esimerkiksi esittävää taidetta. Kysyimme Oulussa asuvilta, miten he kokevat kaupungin kulttuuritarjonnan.

 

”En hyödynnä kulttuuritarjontaa kovin paljoa. Olen erityisesti kiinnostunut koulun järjestämistä yhteisistä urheilutapahtumista ja toivon, että niitä järjestettäisiin lisää. Elokuvissa tulee käytyä silloin tällöin kavereiden kanssa ja osallistun monesti opiskelijaporukan järjestämiin bileisiin. Teemabileet ovat erityisesti mieleeni”, toteaa Dimitri Stetcko.

 

 

”Ymmärtääkseni tarjontaa on melko paljon, esimerkiksi teatteria. Lapsesta asti olen käynyt usein elokuvissa ja muutamia kertoja myös teatterissa. Elävyyttä kulttuuritarjontaan kaipaisin. Valitettavaa on, että monet ostoskeskukset ovat hävinneet. Niitä kaipaisi lisää”, pohtii Sakarias Bozkurt.

 

 

”Itselläni ei ole kauheasti aikaa hyödyntää kulttuuria, mutta omiin tarpeisiini tarjontaa on tarpeeksi. Löydän aina itselleni jotain mieluisaa, kuten teatteriesityksiä tai keikkoja, kun noin kerran kuussa minulla siihen on aikaa. Tykkäsin erityisesti valofestivaalista ja toivon, että vastaavia julkisten paikkojen tapahtumia olisi enemmän. On mukava vahingossa löytää kaupungilta jotain kulttuuria tai taidetta”, Elina Kaihua naurahtaa.

 

”Kulttuuritarjontaa on nykyään huomattavasti enemmän kuin ennen. Mielestäni sitä voisi olla vieläkin enemmän ja etenkin tiedottamisessa olisi parantamisen varaa. Itse käyn vuosittain sarjakuvafestareilla Oulussa. Pidän valofestivaalista ja olen itsekin ollut osana järjestämässä tapahtumaan performanssitaidetta. Burleskia olisi mahtava nähdä myös Oulussa. Se on mahtava taiteenmuoto”, sanoo Minna Keränen.

 

Teksti ja kuvat: Jenna Louhela ja Sampo Nevalainen

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*