Elokuvan teko opetti paljon sekä opiskelijoille että näyttelijöille – Sight & Sound Lab piti ensinäytöksen Valveella

Oamkin opiskelijoiden videotuotantoja esitettiin torstaina iltapäivällä Kulttuuritalo Valveella. Kuva: Pixabay

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat ja vaihto-opiskelijat ovat tehneet syksyn mittaan muun muassa lyhytelokuvia Sight & Sound Labissa. Kolme vuotta sitten perustetussa Sight & Sound Labissa opiskelijat työskentelevät elokuvien, äänimaailman ja dokumenttien parissa.

Torstaina iltapäivällä Kulttuuritalo Valveella järjestettiin lähinnä elokuvien tekijöille tarkoitettu ensinäytös, jossa esitettiin opiskelijoiden tekemiä tuotoksia. Vaikka tilaisuus alkoi hieman myöhässä, elokuvien tekijät olivat innostuneissa tunnelmissa.

”Suomalaiset eivät stressaa”

Oamkin lehtori ja Sight & Sound Labiä vetävän Heikki Timosen mukaan vaihto-opiskelijoiden ja Oamkin opiskelijoiden yhteinen työskentely sujui erinomaisesti.

Sight & Sound Labiä vetävä Heikki Timonen oli tyytyväinen opiskelijoiden tuotoksiin. Kuva: Nuutti Peltomaa

Hollannista, Oisterwijkin kaupungista, Ouluun vaihtoon tullut 20-vuotias Manon Snoeren innostui myös yhteistyöstä suomalaisten kanssa. Hollantilainen teki dokumentin koirasusista yhdessä kazakstanilaisen ja suomalaisen journalistiopiskelijan kanssa. Dokumentin teko opetti paljon sekä koirasusista että elokuvan teosta. Eroja suomalaisten ja ulkomaalaisten opiskelijoiden väliltä kuitenkin löytyi.

”Suomalaiset pystyvät ottamaan rennommin kuin me vaihto-opiskelijat. He eivät myöskään stressaa niin paljon kuin muualta tulevat. Tai eivät ainakaan näytä sitä”, Snoeren sanoo.

”Nautin työskentelystä myös vanhempien suomalaisten ihmisten kanssa”, Snoeren jatkaa.

Elokuvan teko avarsi maailmankuvaa

Ensi-iltatilaisuuteen ensimmäisten joukossa saapunut Terttu Kuusela odotti tilaisuutta innolla ja erityisellä mielenkiinnolla. Opiskelijoiden tekemässä ”Christmas Dinner” -lyhytelokuvassa pääosaa näytellyt 71-vuotias Kuusela kertoi olleensa ensimmäistä kertaa elokuvaprojektissa mukana.

”Ei minulla ole minkäänlaista näyttelijätaustaa. Nuoret olivat todella ammattitaitoisia ja kansainvälisessä tunnelmassa oli mukava työskennellä”, Kuusela kertoo.

Kuusela totesi, että jatkossakin haluaisi olla mukana vastaavanlaisessa toiminnassa, vaikka hänellä jännittikin nähdä tähdittämänsä elokuva ensimmäistä kertaa.

”Myös uusia tuttavuuksia tuli paljon ja oma elokuvien katsominen muuttui. Nyt tulee katsottua elokuvia paljon kriittisemmin kuin ennen”, Kuusela naureskelee.

 

Juttua on muokattu 15.12.2017 klo 12.25. Yhden dokumentin aiheena olivat koirasudet eivätkä susikoirat, kuten jutussa aiemmin luki.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*