YLE: Ylioppilaskirjoitusten tulokset julkaistaan tänään

Syksyn ylioppilastutkinto on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Sekä uusijoiden että ensi kertaa kokeeseen astelevien osuus on noussut. Yksi syy on se, että kokeita on mahdollista hajauttaa useammalle suorituskerralle.

Ilmoittautuneita oli yli 45 000. Eri aineissa ja oppimäärissä ilmoittautumisia oli noin 92 000. Mukaan on laskettu arvosanojaan korottavat kokelaat, tutkintoaan täydentävät ja ensikertalaiset.

Yli puolet korkeakoulupaikoista on määräytynyt todistusarvosanojen perusteella kevään 2020 jälkeen. Etäopetus on tuonut uudet haasteensa opiskeluun ja se on luonut myös uudenlaisia paineita monille lukiolaisille, kertoo Yle.

Noin 3 000 opiskelijaa on valmistumassa tänään ylioppilaaksi. Yle julkaisee myöhemmin tänään uudet ylioppilaat ylioppilaskoneessaan.

Oma Opintopolku -verkkopalvelussa tulokset tulevat nähtäväksi 12.11.2021 alkaen. Tulokset pääsee kokelaan lisäksi näkemään myös hänen huoltajansa, mikäli hän on alle 18-vuotias.

Yle: Tänään moni odottaa jännityksellä ylioppilaskirjoitusten tuloksia – Juho Mettovaara opiskeli ison osan lukiosta etänä ja uskoo sen näkyvän tuloksissa

Ylioppilaslautakunta: Syksyn 2021 koepäivät

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*