Kaleva: Oulun tieliikennekeskuksen toiminnan lopettaminen herättää huolta

Oulun liikenteen kunnossapidon tulevaisuus huolettaa. Kuva: Kalle-Kari Leppäjärvi

Fintraffic Tie kertoi, että tieliikennekeskuksen toiminta lakkautuu Oulussa ensi kesäkuun loppuun mennessä. Ratkaisua perusteltiin toimitilojen vuokrasuhteen päättymisellä.

Asiasta ovat ilmaisseet huolensa Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin ELY-keskukset, Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitos sekä Oulun kaupunki. Viranomaiset vetoavat liikenne- ja viestintäministeriöön, Väylävirastoon ja Fintraffic Tiehen liikennekeskustoiminnan jatkamiseksi.

Suurimpina huolenaiheina viranomaisilla on Oulun seudun liikenteenhallinnan pitkäjänteisen yhteistyön jatkuvuus, pohjoisten olosuhteiden ymmärrys sekä muiden tieliikennekeskusten resurssien ja osaamisen riittävyyteen liittyvät näkökulmat.

Päätöksen vuoksi Tampereen, Helsingin tai Turun tieliikennekeskuksen on tarkoitus jatkossa huolehtia oman toiminta-alueensa ohella, myös koko pohjoisen Suomen maanteiden liikenteenohjauksesta, liikenteelle tiedottamisesta ja tiestön kunnossapidon tukipalveluista.

Kaleva: Poh­jois-Suo­men vi­ran­omai­set huo­les­tui­vat Oulun tie­lii­ken­ne­kes­kuk­sen toi­min­nan lo­pet­ta­mi­ses­ta – haas­ta­vin osuus on Poh­jan­tie

Fintraffic: Fint­raf­fic Tien yt-neu­vot­te­lut Ou­lus­sa päät­ty­neet – kai­kil­le työn­te­ki­jöil­le tar­jo­taan työ­tä Tam­pe­reel­ta

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*