YLE: Virtuaalikokousten pitkäveteisyys aiheuttaa väsymystä 

Etäkokouksen aikana koettu alivirittyminen heikentää kognitiivista suoriutumista vielä kokouksen jälkeenkin. Kuva: Pexels.com

Ylen sivuilla julkaistussa artikkelissa kerrotaan tuoreesta työpsykologian tutkimuksesta. Tutkimus paljastaa, että etäkokousten aiheuttama väsymys johtuu tylsyydestä. Aikaisimmissa tutkimuksissa syyksi on esitetty ylikuormitusta.

Aalto-yliopiston professori Niina Nurmen tutkimuksen mukaan erityisesti yli 30 minuuttia kestävät suuret etäkokoukset ovat tehottomia ja unettavia. Tehokas etäkokous on lyhyt ja keskusteluun kannustava. 

Erityisesti työhön sitoutumattomat väsyvät. Työstä innoissaan olevat henkilöt pystyvät pysymään aktiivisena myös virtuaalikokousten aikana. 

Nukahtamista pyritään hallitsemaan puuhailemalla muita juttuja, jotka nostavat energia- ja vireystasoa, jotta pysyisi mukana kokouksessa. Alivirittyminen etäkokouksessa aiheuttaa kognitiivisen suoriutumisen heikentymistä vielä kokouksen jälkeenkin. 

Ratkaisuna väsymykseen on fyysinen aktivointi. Kokouksen aikana on suotavaa nousta välillä seisomaan tai kävellä hieman. Tällöin pitää kuitenkin ottaa huomioon, että ei häiritse muiden keskittymistä. 

YLE: Väsyttääkö etäkokouksissa? Tutkimuksen mukaan et ole ainoa 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*