Yle: Venäjän arvellaan siirtyvän täyteen liikekannallepanoon vuodenvaihteessa

Satoja tuhansia venäläisiä on paennut maasta osittaisen liikekannallepanon alettua. Kuva: Pixabay

Venäjän osittaisen liikekannallepanon huhutaan muodostuvan täydeksi liikekannallepanoksi vuodenvaihteessa. Viranomaiset ovat ilmoittaneet osittaisen liikekannallepanon loppuneen, mutta Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ole vahvistanut tätä. Asiasta uutisoi Yle. Venäjän hyökkäys Ukrainaan tapahtui helmikuussa ja osittainen liikekannallepano alkoi syyskuussa.

Osittaisessa liikekannallepanossa miehiä on viety rintamalle, vaikka heillä olisi mahdollisuus välttää asepalvelus terveydellisiin syihin vedoten. Tällä hetkellä Venäjällä on käynnissä syksyn varusmiespalveluksen kutsunnat, ja aloittavilla varusmiehillä on riski joutua Ukrainan rajalle painostamalla heitä palvelussotilaiksi. 

Puolustusministeriö on toiminut lainvastaisesti värvätessään sotilaita esimerkiksi jakamalla kutsuntakirjeitä kadulla ja jättämällä terveystarkastukset tekemättä. Sotilaiden äidit –komitean Valentina Melnikova kertoo, että ihmiset ovat passiivisia tekemään vastarintaa ja he valittavat kohtelusta liian myöhään, kun mitään ei ole enää tehtävissä. 

Lähde: 

Yle: Liikekannallepano voi alkaa uudestaan, arvioi kutsuntaa vältellyt mies Ylelle Moskovassa

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*